Nieuwe titels, 26 oktober

25 okt 2017  ·

 

Dupuis

 • Robbedoes door 12: Tulpen uit Istanboel 1960, Rotterdam. Aan de vooravond van de eerste floriade vraagt de graaf van Rommelgem Robbedoes  en Kwabbernoot naar Rotterdam af te zakken. Hij heeft een mysterieuze boodschap ontvangen van professor Petrow die wil overlopen van Rusland naar het Westen. De geleerde houdt zicht schuil in hotel Topaz in Istanboel. Maar hoe geraak je tijdens de Koude Oorlog in hemelsnaam onopgemerkt van Istanboel naar Rotterdam terwijl iedereen, van MI 5 tot de KGB, jacht op je maakt? Naar aanleiding van de eerste floriade zal ingenieur en tulpenaficionado Lucas Trappist de historische tocht van de eerste tulpenbol van Istanboel naar Rotterdam opnieuw doen. Per postkoets, helemaal zoals de reis 400 jaar eerder verliep. Robbedoes, Kwabbernoot en de Russische geleerde rijden mee. Het begin van een turbulent avontuur, want in een postkoets zit altijd een verrader! Unicum: voor het eerst verschijnt een Robbedoes-verhaal niet eerst in het Frans. Een op-en-top Hollands tulpenverhaal, losjes geïnspireerd op waargebeurde feiten. Hanco Kolk: Nederlander die naam maakte met Gilles de Geus, S1NGLE en Meccano. Maakte samen met Kim Duchâteau de hoogst originele quatre-mains De man van nu (Blloan).
 • Thorgal, De jonge jaren van 5: Slive SC en HC Thorgal kan zich maar moeilijk neerleggen bij de dood van Hierulf-de-denker. Wie beschermt de Vikingen van het noorden dan tegen de waanzin van Gandalf-de-gek, hun bloeddorstige koning? Thorgal trekt eropuit om Hierulf op te sporen en kruist het pad van een klein maar dapper jongetje. Door Yann en Surzhenko, het duo dat ook Wolvin voor zijn rekening neemt.
 • Magic 7 4: Hoe het begon
 • Yoko Tsuno Integraal 2: Duitse avonturen

Casterman

 • William Adams, Samoerai 2: Kurofune Sc en Hc
 • Alex Senator 6: De dodenberg Kephren wordt nog altijd bespeeld door Livia, de echtgenote maar nu ook politieke rivale van Augustus. Ze leidt Alex en Enak naar de oase van ZeusAmon, in het midden van de Egyptische woestijn. Volgens de priesters van Pessinonte vindt hij daar het kostbare beeld van de godin Cybele dat hij zo graag in handen wil krijgen. Het beeld levert hem niet alleen de absolute macht op, hij herwint er ook zijn mannelijkheid mee. Maar de heilige plek wakkert ook de hebzucht van anderen aan. Zo hebben ook de door de Romeinen onder de voet gelopen Siwa-krijgers hun zinnen gezet op de oase en haar rijkdommen. Succesvolle spin-off van Alex, de oerklassieker van Jacques Martin. Avonturenreeks over de klassieke oudheid. Tweede cyclus bestaande uit vier delen.

Dargaud

 • Ridder Brayard 1 Heer Brayard is op terugweg na een kruistocht. Hij krijgt het gezelschap van een jonge monnik: Rignomer. Op hun reis kruisen ze het pad van een jongedame, prinses Hadiyatallah. Die is weten te ontsnappen aan haar ontvoerders. Brayard twijfelt geen seconde. Hij beslist om het meisje te escorteren naar het oosten en persoonlijk aan haar vader af te leveren in ruil voor losgeld. Hij sleurt Rignomer mee in de onderneming. Het is de start van een onwaarschijnlijk avontuur. Zidrou goes Monthy Python: een dolkomisch ridderverhaal. In duo met de Spaanse tekenaar Francis Porcel met wie hij al Folies Bergère en De nar maakte. Rik Ringers, Lydie, Clifton, La Mondaine, Mooie zomers, Robbedoes door en vele, vele andere: Zidrou blijft de topscenario’s aan elkaar rijgen.
 • De Kat van de rabbijn 6: Bovenal bemin één God De kat is de wanhoop nabij: zijn baasje Zlabya is zwanger. Wat nu? Zal ze nog oog hebben voor hem? Heeft hij nog recht op een aai? Mag hij haar nog zien wanneer hij wil? Wat is zijn plaats? Zou hij niet beter vertrekken en een nieuw baasje zoeken?Joann Sfar keert met zichtbaar plezier terug naar het universum van De kat van de rabbijn en tekent voor een betoverend verhaal vol liefde en tederheid. Sfar is een fenomeen: filmmaker, romancier, striptekenaar en -scenarist, muzikant. Winnaar van ontelbare prijzen en Ridder in de Franse Orde van Kunsten en Letteren.
 • Mermaid project 4 Romane en El Malik leiden het onderzoek naar de gevaarlijke genetische experimenten van Algapower in Brazilië. Ze beseffen dat het consortium agenten heeft laten infiltreren bij de politie en wellicht ook in de regering. Het net sluit zich tot Romane bruusk een halt wordt toegeroepen: haar nicht is zonet gekidnapt! Mermaid Project speelt zich af in een nabije toekomst waarin genetische manipulatie, klimaatverandering en politieke omwentelingen de internationale machtsverhoudingen helemaal op hun kop hebben gezet. Bedacht door de onvermijdelijke Leo, samen met Corine Jamar en Fred Simon.
 • Ravian Integraal 4

Vrije vlucht

 • De Praagse coup Hc 1948, Wenen. Het is de koudste zomer sinds de oorlog. De Engelse schrijver Graham Greene komt aan in de verwoeste Oostenrijkse hoofdstad die bezet wordt door de vier geallieerde grootmachten. Hij komt er ideeën opdoen voor zijn nieuwe film: The Third Man. Maar in de schaduw van het puin waren nog de halfdode geesten rond van een oorlog die nog niet goed is uitgedoofd en nu al als ‘koud’ wordt bestempeld. In het spoor van een van de grootste romanschrijvers van de twintigste eeuw ontspint zich een donker verhaal van leugens, verraad, schokkende verbonden en verraadde geheimen.Scenarist Jean-Luc Fromental exploreert de grijze zones in de biografie van een auteur die graag zelf een loopje nam met de waarheid. De sfeer van Greenes literaire escapade slaat om en het spionageverhaal haalt de werkelijkheid in. Een donkere menselijke komedie die de gereputeerde illustrator Miles Hyman treffend in beeld brengt.One-shot tegen de achtergrond van de communistische machtsovername van Tsjecho-Slovakije in 1948. Intelligent en gelaagd spionageverhaal van Jean-Luc Fromental (De avonturen van Hergé) dat fictie vermengt met realiteit. Miles Hyman is een veelgevraagd illustrator, onder meer voor de Franse krant Libération; als striptekenaar gooide hij hoge ogen met onder meer Bloednacht en De zwarte dahlia.

Blloan

 • Wezentrein 8: Het afscheid Op het einde van de jaren twintig wordt Lisa met algemene goedkeuring verkozen tot burgemeester van Cowpoke Canyon. Tot grote wanhoop van kleine Joey laat ze zich het hof maken door de knappe Lee die het weeshuis komt bouwen. Maar Lee ziet in Lisa zijn gedroomde vrouwtje-aan-de-haard. Dat is uiteraard buiten Lisa zelf gerekend!Zeventig jaar later is de oude Joey op weg naar Connemara. Hij zal er de kleine Louisa ontmoeten. De schrandere Aileen houdt hem gezelschap. Hij weet nog altijd niet goed wat van haar te denken. Het laatste deel van deze meeslepende familiekroniek. Prachtig getekend door Xavier Fourquemin (De legende van het wisselkind, Miss Endicott).

Ballon

 • Diep in de zee 4
 • Insecten 4
 • De avonturen van Hergé

Glenat

 • De grote zeeslagen 3: Jutland

Le Lombard

 • Gloria Victis 4: Ludi Romani De schaduw van Nemesis volgt Aelio op zijn rit naar het noorden. Ver weg van zijn geboorteland moet hij de gevaarlijkste koers van zijn leven rijden. Alleen zo kan hij zijn naam zuiveren en weer alle eer aandoen. En natuurlijk wraak nemen. Spannende verhaal in de lijn van Murena en De adelaars van Rome.
 • De brokkenmakers Integraal 2

Cliche

 • Tom Poes en het toverboekje
 • Wat je gelooft is waar. Luxe uitvoering met genummerde prent.

Arboris

 • Apache Junction 1: Wolven in schemering Hc
 • Apache Junction 3: De ontzichtbaren HC en Sc
 • Tanguy & Laverdure Classic 1: De bedreigde mirage F1 Een splinternieuw Tanguy en Laverdure-verhaal op tekst van Jean Michel Charlier hoe is dat mogelijk? Toch is dat hier het geval, want De bedreigde Mirage F1 en het vervolg zijn een bewerking in stripvorm van een in 1970 door Charlier geschreven Tanguy en Laverdure-roman. De tekeningen zijn van de hand van Matthieu Durand, die dicht bij de oorspronkelijke aanpak van Albert Uderzo is gebleven, maar toch een hedendaags uiterlijk aan zijn pagina’s weet te geven.

Microbe

 • Orbital 7: Implosie Na het “Stockholm-incident” zijn Caleb en Mezoke rebellen geworden. Om te overleven, stelen ze waardevolle Nakruïden-larven om ze door te verkopen in Tetsuam, een ruimtestad waar alle misdadigers van de Confederatie samentroepen. Maar de terugkeer van de nevronomen in de Confederale ruimte zet alles op stelten. Terwijl honderden Confederale steden met uitroeiing bedreigd worden, zouden de twee outlaws en hun nevronoom Angus weleens de enigen kunnen zijn die de ramp kunnen verhinderen. Deze keer komt het gevaar van elders. Maar wat als het al te laat is om het ergste te voorkomen.