Nieuwe titels 29 november

29 nov 2017  ·

Daedalus

 • USA uber alles 2: Basis 51 HC
 • Wunderwaffen 8: De bliksem van Thor HC Op Antarctica wordt Murnau, die verdwenen was in de put waaruit de Bliksem van Thor ontsnapte, onverwacht vrijgelaten door de bezoeker die al 10 000 jaar in zijn ruimtetuig onder het ijs gevangenzit. Een mysterieuze en onzichtbare figuur die de Duitsers nodig zou kunnen hebben, een onverhoopte kans voor Himmler om het Reich uit te rusten met de krachtigste Wunderwaffen die je je kunt voorstellen!
 • De Vorsers 1: Ferraris, 1512 van lood naar goud Goed gekeurd door de Noorman. Nicolas Copernicus wordt als wetenschapper vaak gevraagd op conferenties en colloquia. De Poolse astronoom, dokter en jurist heeft jaren gespendeerd aan de gerenommeerde universiteit van Ferraris, die de beste studenten uit heel Europa verenigt. Zelfs de rebelse types die lak hebben aan de conventies van de canonieke leer. Bij zijn aankomst treft Copernicus een faculteit aan in rep en roer, opgeschrikt door de zelfmoord van een jonge student. Bepaalde individuen, zoals de arrogante Paracelsus, stellen de omstandigheden van het overlijden in vraag, terwijl het onderzoek van de politie beperkt blijft tot een aantal ondervragingen … Zullen de wijsgeren met hun briljante geesten in staat zijn om de menselijke ziel te doorgronden en een nieuw licht te werpen op die duistere zaak? Enkele wetenschappers, waaronder Copernicus, onderzoeken de moord op een docent in de universiteit aan de hand van wetenschappelijke methodes.
 • De meester inquisiteurs 3: Nikolai HC
 • Elfen 13: Gelukzalig de dode strijder HC
 • Dwergen 4: Oosram van de zwervers
 • De zang van de Vampiers 17: Werkelijkheden SC Terwijl Debrah haar plan opzet om de Vampiers te onderdrukken, probeert Nivek de baby terug te brengen naar zijn medemensen. Een strijd brand los tussen de twee concepties over de toekomst van de betrekkingen tussen de twee gemeenschappen. Alle schaakstukken in deze strijd om het voortbestaan van de Vampiers zijn geplaatst, het ultieme duel is onvermijdelijk. De zang van de Vampiers nadert stilaan zijn ultieme ontknoping!
 • Samoerai Legenden 3: Het rode ochtendgloren SC Het was het einde van een wereld. Aan de ene kant, de tweehonderd mannen van generaal Goru, moe en angstig om een klein fort in het zuiden te beschermen. Aan de andere kant, de tienduizend mannen van Akuma, hun armen naar de hemel gericht, vol ongeduld voor een overwinning die hen niet kon ontsnappen. De strijd was verschrikkelijk! Manschappen vielen, overal geschreeuw, stromen bloed. Logischerwijs werden de legers die loyaal waren aan de keizer die dag verslaan, het einde van een regering van meer dan honderd jaar. Alleen het noorden en enkele grote steden waren nog steeds onafhankelijk. maar voor hoe lang?
 • Alice Matheson 4: Wie is morgen Skinner? SC
 • Zij schreven geschiedenis 4: Djenghis Khan SC
 • Sherlock Holmes crime alleys 2: Crime Alleys

Sherpa

 • Jonathan Cartland 1: Jonathan Cartland Superieure western, met prachtig tekenwerk van Blanc-Dumont, de tekenaar van De jeugd van Blueberry! Eerste delen met extra dossier!
 • Jonathan Cartland 2: Het laatste konvooi naar Oregon

Aboris

 • De complete Sophie 2: De vindingen van Karapolie Als Jidéhem halverwege de zestiger jaren wat meer tijd krijgt, omdat Franquin het tempo van de strip Robbedoes iets verlaagt en het tekenwerk van de grotendeels door Jidéhem getekende strip Guust weer zelf gaat doen, krijgt hij eindelijk de kans meer tijd te besteden aan zijn eigen strip Sophie. Hij ontmoet tekstschrijver Vicq, waarmee het goed klikt, en samen gaan ze werken aan twee soorten verhalen; ten eerste lange verhalen als De bel der stilte, die verschijnen onder de noemer De avonturen van Starter, Pieters en Sophie, en daarnaast korte verhalen rond Sophie, waarin Starter en Pieters nauwelijks voorkomen en die meestal in themanummers van het weekblad gepubliceerd worden. In deze tweede bundeling zijn de verhalen opgenomen, die verschenen van 1965 tot en met 1967.

Sanoma

 • Donald Duck Thema pocket 28: Is dit nou kunst

Dark Dragon Books

 • Star Wars Darth Maul 1: Niet zonder strijd 1/2  Darth Maul, leerling van de Sith Lord; Darth Sidious, mag het nog niet opnemen tegen de Jedi, en houdt zich daarom bezig met het opsporen van misdaadbazen. In de handen van een zo’n misdaadbaas treft hij een Jedi-padawan aan, Eldra Kaitis, en hij maakt gebruik van deze kans om zijn talenten tegenover een Jedi te testen. In deze serie wordt aangetoond hoe Darth Maul wordt verleid door de duistere kant van de Force, maar ook hoe hij er bijna vanaf wijkt. In een tijdschriftartikel, waarin deze serie werd aangekondigd, vertelde scenarist Cullen Bunn dat het verhaal een brug zou slaan tussen de verschillende afschilderingen van Darth Maul gedurende de Star Wars-saga: namelijk de krijger uit The Phantom Menace en de sluwe strateeg uit Star Wars: The Clone Wars en Star Wars Rebels. Om het personage neer te zetten zoals hij was voor The Phantom Menace liet Bunn zich inspireren door het epische duel van Darth Maul met Jedi-meester Qui-Gon Jinn en padawan Obi-Wan Kenobi in de film. Bij dat duel zie je Jinn rustig wachten op zijn treffen met Darth Maul, terwijl de Sith Lord ongeduldig heen en weer loopt. Deze strip werd een kans om uit te leggen waar dat ongeduld en die woede uit voortkomen. “Star Wars: Darth Maul” speelt zich af voor “Star Wars: Episode I The Phantom Menace” en gaat over de oorsprong en begindagen van Darth Maul.
 • Star Wars Darth Maul 2: Niet zonder strijd 2/2
 • Pirates of the caribbean 1: Water en vuur 
 • Pirates of the caribbean 2: Moeder van water
 • Star wars leren lezen: Het gevecht in het bos 3
 • Star wars leren lezen: Strijd in het kasteel niveau 1
 • Angor 3: Het eiland met het heiligdom Drie jongelui, Talinn, Evrane en Corky, wonen in een dorpje in het koninkrijk Angor. Als leden van de laagste kaste staat hun toekomst vast: aan de zijde van hun ouders moeten ze het land bewerken en het vee verzorgen. Alle drie dromen ze echter van het ridderschap, vol avontuur en vrijheid. Als ze getuige zijn van een confrontatie tussen twee ridders met dodelijke afloop, krijgen ze een ketting in handen met krachten waar ze nog geen weet van hebben. Die gebeurtenis is de aanzet tot hun vertrek op een lange reis. Een onderneming die nog gevaarlijker wordt als een vooraanstaand lid van de krijgsorde de achtervolging inzet. Talin, Evrane en Corky ontdekken de bijzondere kracht van de ketting. Ze kunnen ermee van hun eigen leeftijd ‘overgaan’ naar een leeftijd naar keuze. Een bijzondere macht met heel wat positieve, maar ook heel wat desastreuze, consequenties. De ene keer jongelui, de andere keer volwassen, zullen ze deze “tijdsprong” moeten leren beheersen om hindernissen te overwinnen en hun eigen dromen waar te maken.
 • Angor 4: Vilyana
 • De eenhoornridder 1 SC
 • Star Wars Remastered, episode III: Revenge of the sith
 • Barricades! 3: Blijf van mijn vriendin af HC
 • De kat die geen brokjes lust: Nachtwerk Een gewone kat, wat aan de dikke kant, ontsnapt op een avond op zoek naar zijn lievelingseten: vlees. Hij heeft een hekel aan brokjes, die hij thuis gewoonlijk krijgt. Om zijn honger te stillen is hij tot alles bereid. Daardoor beleeft hij verrassende, absurde, tragikomische avonturen, waar zijn baasje geen idee van heeft.