Nieuwe titels, 12 december

12 dec 2017  ·

 

Personalia

 • Scrooge 1: Charles Dickens Charles Dickens publiceerde A Christmas Carol op 19 december 1843. Deze novelle behoort tot de grote klassieken en is talloze keren bewerkt voor theater, film en televisie. A Christmas Carol is een Victoriaanse allegorie over een oude en verbitterde vrek, Ebenezer Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Scrooge is een financier en geldwisselaar die zich zijn leven lang heeft gericht op het verkrijgen van meer geld en verder niets. Hij veracht andere zaken dan geld, inclusief vriendschap, liefde en de gedachte van het kerstfeest. Dick Matena schetst in dit beeldverhaal het winterse Londen in kleurrijke details en brengt het Victoriaanse tijdperk op bijzondere wijze tot leven. Zijn stripversie van A Christmas Carol is een ode aan Charles Dickens. En een must voor een ieder die op de hoogte is van onze vaderlandse literatuur. In tal van personages zijn figuren uit de literaire wereld te herkennen, zoals Gerrit Komrij als Scrooge, Jan Wolkers als Marley, A.F.Th. van der Heijden als een van de geesten, Peter van Straaten en Hafi d Bouazza.
  Voor deze uitgave heeft Matena de tekst en het beeld geheel bewerkt, waardoor zowel de leesbaarheid als ook het artwork uitstekend tot hun recht komen. Ook is het verhaal opnieuw geletterd en voorzien van een extra dossier. Kortom: een prachtig album, rijk gedetailleerd, stijlvol en met de respectvolle toewijding die past bij Dick Matena.
 • Taal en wereld van de Bommel saga 1
 • Taal en wereld van de Bommel saga 2

DC Comics

 • Rebirth Justice league 1: De uitroeimachines
 • Rebith Batman 1: Ik ben Gotham
 • Rebirth Superman 1: De zoon van superman

Rubinstein

 • Tom Poes en het cadeautje voor heer Ollie

Daedalus

 • De Vorsers 1: Ferraris, 1512 van lood naar goud SC
 • De meester inquisiteurs 3: Nikolai SC
 • Man van het jaar 10: De man die aan de basis lag van de grote brand in Londen 1666. Londen is een gore, vieze en vuile stad wanneer het wordt getroffen door een van de grootste rampen uit zijn geschiedenis: de Grote Brand. Een hellevuur, een hels festijn van likkende en smullende vlammen trekt door de stad. Overal heerst chaos en paniek. De gebeurtenis wordt gloedvol beschreven in het dagboek van een notabele. Farynor, bakker en hofleverancier, ligt aan de basis van deze ramp. Nieuw verhaal in de conceptserie Man van het jaar, ditmaal over de man die aan de basis lag van de grote brand in Londen.
 • Het goud der dwazen 3: De zege of de dood HC
 • Elfen 13: Gelukzalig de dode strijder SC Lah’saa en haar dodenlegioenen zaaien overal waar ze voorbijtrekken dood en vernieling. Geen heer, geen leger, geen muur lijkt bij machte om de dodenbezwerende zwarte elf te stoppen … tot Fall en zijn draak haar pad kruisen. De tijd waarin de oudste en machtigste wezens de strijd met elkaar aangaan, is aangebroken. Het strijdtoneel wacht. Wie zal er de dood vinden? De witte elf of de zwarte elf?
 • Dwergen 4: Oosram van de zwervers SC 
 • Carthago 5: De stad van plato SC Kim Melville kan haar ogen niet geloven. Verplaatst en dan opnieuw gereconstrueerd, staan de enorme onderwaterkolommen van Djibouti nu in het onderzoekslaboratorium van de miljardair Feiersinger. Terwijl het team van de rijke megalomaan de hiërogliefen die op de monolieten zijn gegraveerd, ontcijferde, blijft een symbool hun aandacht trekken: een diagram dat het bestaan van vijf onderzeese steden die door de beschaving over de hele wereld is gebouwd, suggereert. Vervolg van de mysterieuze thriller van de hand van Bec.
 • USA uber alles 2: Basis 51 SC
 • Wunderwaffen 8: De bliksem van Thor SC Op Antarctica wordt Murnau, die verdwenen was in de put waaruit de Bliksem van Thor ontsnapte, onverwacht vrijgelaten door de bezoeker die al 10 000 jaar in zijn ruimtetuig onder het ijs gevangenzit. Een mysterieuze en onzichtbare figuur die de Duitsers nodig zou kunnen hebben, een onverhoopte kans voor Himmler om het Reich uit te rusten met de krachtigste Wunderwaffen die je je kunt voorstellen.

Sherpa

 • Ravian   9: Halte Chaltelet richting Cassiopeia
 • Ravian 10:Brooklyn station eindpunt kosmos