Nieuwe titels 1 maart

1 mrt 2018  ·

 

Deze week een mager aanbod van nieuwe strips maar gelukkig hebben we nog vele mooie en nieuwe albums staan.

Sanoma

  • Donald Duck Dubbelpocket 62: Duizend dubbeltjes

Studio Steenhouwer

  • Hildebrand Comic 30 jaar is Jeroen Steehouwer een vaste waarde in de stripwereld. Of het nou de Donald Duck is, Sjors & Sjimmie, Suske en Wiske  Weekblad of de Eppo is, de strips van Jeroen zijn overal verschenen. Hij werkt nu aan zijn eigen jubileumboek met 30 jaar strips. ‘Het boek is eigenlijk de afsluiting van het idee dat ik met strips de wereld kan veroveren’, zegt Jeroen Steehouwer. Dat betekent niet dat hij stopt met striptekenen, maar hij heeft het idee van zich af gezet dat hij de nieuwe Kuifje of Asterix maakt. ‘Het halen van een groot publiek is voor mij niet meer haalbaar.’ In het jubileumboek staan allemaal strips uit de tijd van Hildebrand Comix -zoals zijn studio destijds heette- of strips die aansluiten bij de sfeer van die tijd. De eerste verhalen van zijn strip Fanteasy bijvoorbeeld, maar ook strips die je zou kunnen kennen uit Suske en Wiske Weekblad. Zoals Pelle, die Jeroen maakte samen met Willem Ritstier, of Katja. Daarbij zit ook veel werk dat nog nooit gepubliceerd is, omdat het blad ermee stopte. Daarnaast bevat het jubileumboek veel strips in de stijl die hoort bij Jeroens undergroundperiode.