Nieuwe titels 6 maart

6 mrt 2018  ·

 

We hoeven ons voorlopig niet te vervelen.

Le Lombard

 • Tango 1: Een zee van rotsen SC en HC Met de miljoenen die hij heeft buitgemaakt op een drugkartel trekt Johan Tango zich terug in een ingedommeld dorpje in het Boliviaanse Andesgebergte. Het ideale plekje om ook zelf ongestoord uit te bollen. Maar het toeval wil dat ook zijn nieuwe buur en zijn zoon op de vlucht zijn voor een op zijn minst ingewikkeld verleden. Als ze bedreigd worden door drie gewapende mannen, neemt Tango het voor hen op en doodt de belagers. Weet hij veel dat hij zich zo de woede op de hals haalt van twee machtige gewapende groeperingen. De rust is plots ver weg.Nieuwe realistische misdaadreeks. Door de scenarist van De killer en de tekenaar van Kruistocht en Conquistador.
 • Kinderen in het verzet 2: Eerste repressie

lombard

 • Advocaat 3: De wet van de zwakste

Casterman

 • Alex – de reizen van Alex: De Gladiatoren
 • De Orde 2: Orlandu Tannhauser, Carla, Bors en Amparo slaagden erin Malta te bereiken met de laatste boot die door de blokkade kon breken. Maar nu zitten ze in de val: de grote Turkse armada ontscheepte haar troepen op het eiland en de eerste schermutselingen woeden volop. De ridders van de Orde trekken zich terug in hun vestigen. Met man en macht verdedigen ze hun voorposten zoals het Sint-Elmofort. Ze moeten zo lang mogelijk standhouden maar de aanvallen en vuurregens zijn steeds moeilijker af te slaan. Midden in die hel zet Mathias zich schrap om zijn driedubbele opdracht tot een goed einde te brengen: het Turkse front infiltreren, mee met Bors vechten, maar vooral de zoon van Carla terugvinden en hun ontsnapping plannen.Door Jacamon, de tekenaar van De Killer. Gebaseerd op de bestseller De orde van de Brit Tim Willocks. Het Beleg van Malta: het grootste uit de geschiedenis.
 • Canardo 25: Een extreme winter Een van de favorieten van de Noorman.

Blloan

 • Amorostasia  Ziek van liefde? In deze fantastische romantische komedie neemt Cyril Bonin (van de graphic novels Fog, Donkere kamer en Schijn bedriegt) de uitdrukking letterlijk. Hij gaat op zoek naar de oorsprong van verliefdheid. Eerste deel van een tweeluik. Verliefd worden kan de gezondheid ernstige schade toebrengen.

Dupuis

 • Zidrou: Wie laatst lacht Het verhaal van een man die zijn vrouw met een voorhamer de kop inslaat en haar lijk dumpt in een vergeten waterput. Als hij weer thuiskomt, wacht zijn vrouw hem op alive and kicking.Een man slaat zijn vrouw de kop in, dumpt haar lijk en treft haar thuis weer aan levend en wel! Rauwe thriller van Zidrou en Springer, het duo van Een mooie reis en Onafscheidelijk. Verrassend en expressief – haast psychedelisch – ingekleurd, vaak in twee tinten.
 • Meisje in Dior Clara is een bevlogen modejournaliste en gidst ons door de coulissen van het modehuis Dior. Op 12 februari 1947 verdringt de beau monde van Parijs zich op de Avenue Montaigne om een glimp op te vangen van het allereerste defilé van een zekere Christian Dior. De show begint met een wervelwind van wijd uitlopende rokken. De monden vallen open en het wordt één grote triomf. Carmel Snow van Harper’s Bazar roept het uit: “It’s quite a revolution, your dresses have such a new look!” De carrière van de couturier is gelanceerd en ook Clara’s verhaal kan beginnen.In de voetsporen van moderecensente Clara wervelt de graphic novel Meisje in dior door de coulissen van de modewereld en de haute couture. Een unieke inkijk in de modewereld en een van haar grootste iconen: Christian Dior. Tekeningen en scenario van Annie Goetzinger, een grote dame in de stripwereld (Legende en waarheid over Goudkopje, De blanke sultane, Agence Hardy).
 • Lucky Luke (new look) 12: De neven Dalton
 • Lucky Luke (new look) 13: De genezing van de Daltons
 • Guust flater chronologisch 11: Flaters van formaat
 • Guust flater chronologisch 12: Het geval flater
 • The Dream 1: Jude Begin van een nieuwe reeks. Scenario van Dufaux (Murena, Klaagzang van de verloren gewesten) en tekeningen van March.
 • FRNK 3: Het offer
 • Piraten van Barataria 11: Sainte-Hélène

Dargaud

 • Katanga 2: Diplomatie Politieke thriller: een unieke blik op de chaos bij de dekolonisering van Congo. Van het duo achter de bekroonde reeks Er was eens. Fabien Nury (Atar Gull, Tyler Cross, W.E.S.T., XIII Mystery) is een van de voortrekkers van een nieuwe generatie topscenaristen.
 • Mermaid Project 5: Deel 5
 • Giant 1: Mikael  New York, 1932. De Grote Depressie houdt Amerika onder de knoet. Toch rijzen in Manhattan de wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond. Bouwwerf na bouwwerk wordt opgestart. Ook Giant, een zwijgzame kolos, is bouwvakker. Als een Ierse werkmakker dodelijk verongelukt, krijgt hij de opdracht om de familie in te lichten. Maar als puntje bij paaltje komt verdoezelt hij de trieste waarheid voor Mary Ann, de jonge weduwe. Giant stuurt haar een flinke geldsom en tikt een brief die van haar man zou kunnen zijn. Ze antwoordt en de brieven gaan over en weer, zonder dat Giant uit de biecht klapt. Tot Mary Ann en haar kinderen op een dag in New York staan. Een stoere bonk houdt een reuzegrote leugen vol om een pijnlijke waarheid te verhullen. Prachtig portret van de vele Europeanen die in de jaren dertig naar New York emigreerden en actief waren in de bouw. De Frans-Canadese Mikaël maakte ook de beklemmende western Promise.
 • Bonneville 1: Vier nul zeven! Nieuwe reeks over snelheidsrecords op de zoutvlaktes van Bonneville. Deel één van een tweeluik. Door Marvano (Berlijn, Grand prix, De joogdse brigade).

Ballon Comics

 • Kid Paddle 15: Men in Blork

Glenat

 • Rio 3: Barbaars carnaval Rio schetst een rauw, realistisch en hedendaags portret van het leven in Brazilië. Corentin Rouge (Juarez) wordt ongetwijfeld een van de nieuwe meesters van de realistische strip. Het scenario werd geschreven door de Braziliaanse Louise Garcia.

Microbe

 • Damocles: Bundeling 1 en 2
 • Catamount 1: De jeugd van Catamount Tijdens de verovering van het Wilde Westen krijgt de familie Osborne er een nieuwe telg bij. De baby is de enige overlevende van een karavaan die werd uitgeroeid door de Cheyennes. Het kind krijgt de naam Catamount. Jaren later is Catamount een uitmuntende ruiter en schutter dankzij de opleiding van de oude trapper Slungel Pad. Maar zijn lot wordt door elkaar geschud wanneer hij Black Possum tegenkomt. Hij is het Cheyenne-opperhoofd dat verantwoordelijk is voor de afslachting van zijn ouders.

Catullus

 • Fokke & Sukke: Fokke & Sukke aan de leiding

Fontein

 • De spill zone

Toonder

 • Alleen maar papier 3

De Harmonie

 • Peter van Straaten: Hou op Harry Seksistische opmerkingen, managers die naar hun secretaresse gluren, ooms die hun jonge nichtjes bepotelen, kortom grensoverschrijdend gedag. Peter van Straaten was met zijn tekeningen de MeToo-discussie ver voor. In zijn tekeningen worden deze misstanden als altijd feilloos en met vaak wrange humor blootgelegd.