Nieuwe titels 2 mei

2 mei 2018  ·

 

Eind juni verschijnt bij Silvester Strips de exclusieve Prins Valiant luxe 3-delige box-set die plaats biedt aan alle 18 verschenen luxe boeken. De kroon op Hal Fosters werk! De details:

3 lege verzamelboxen (mat+spot)
geschikt voor 18 LUXE boeken
groot formaat 30 x 38 x 7 cm
complete rugtekening
kleine oplage (150 ex)
eind juni verkrijgbaar
Prijs € 69,-

 

Wil je deze box-set bestellen laat het dan de Noorman even weten.

 

Aanstaande zaterdag is het Free comic book day. De Noorman heeft enkele comics (helaas niet alles wat besteld is) Maar kom langs en sla je slag

 

Pelikaanpers

 • Atlantikwall Hennie Vaessen heeft zijn sporen verdiend met het verstrippen  van historische gebeurtenissen zoals “De Slag om Arnhem” en de “Strijd om de Grebbeberg”. Atlantikwall-kenner en auteur Jeroen Rijpsma, opgegroeid in Oostvoorne, heeft Hennie inhoudelijk ondersteund en het nawoord geschreven. Met een lengte van 6.200 kilometer is de Atlantikwall het grootste bouwwerk van de 20ste eeuw. De Atlantikwall is een verdedigingslinie die loopt van het noordelijkste puntje van de kust van Noorwegen tot de Pyreneeën. De zichtbaar gebleven overblijfselen vertellen ons een fascinerende geschiedenis. Waarvoor dienden die duizenden bunkers? Wie waren de mensen achter dit megalomane project? Waarom begonnen ze eraan en hoe verging het hen ná de oorlog? Bezetting, afbraak, evacuatie, inundatie, arbeitseinsatz en verzet, alles komt in het stripboek aan bod. Ook het na-oorlogse verhaal van de Atlantikwall wordt niet vergeten. De rode draad in het stripboek wordt gevormd door het verhaal van Hans en Willy, twee fanatieke Duitse soldaten die vanaf 1942 de westkust van het Derde Rijk bewaken. Naarmate de oorlog vordert komen er steeds meer haarscheurtjes in de overtuigingen van Hans en Willy. Tenslotte willen ze alleen nog maar naar huis. Hun gemoedsverandering loopt gelijk op met de langzame maar onvermijdelijke neergang van het gehate Derde Rijk.

Prestige

 • Murdervale 2

Soul Food Comics

 • De verboden vrucht Deze graphic novel gaat over het zogeheten “vrouwelijk geslachtsorgaan”. Wat is dat eigenlijk? En waarom heeft de mensheid uitgerekend met dit deel van het menselijke lichaam zo’n ontzettend a-relaxte, borderline-achtige haat-liefdeverhouding? In een bonte stoet van oude Grieken, steentijdvrouwen, Sigmund Freud, cornflake-ondernemers, Doornroosje, hindoeïstische godinnen, popmuzikanten, schrijvers en biologieboeken schept Liv Strömquist een beeld van het orgaan dat de schilder Gustave Courbet “de oorsprong van de wereld” noemde. 

Le Lombard

 • Thorgal, De jonge jaren van 6: De draker van ijs Deel 6 van deze parallelreeks over de coming-of-age van Thorgal. Door Yann en Surzhenko, het duo dat ook Wolvin voor zijn rekening neemt.
 • Getekend: Parijs mei 1968 Maart 1968. Overal in de wereld komen jongeren op straat voor vrijheid en tegen oorlog. In Frankrijk blijft het oorverdovend stil. Le Monde kopt zelfs “Frankrijk verveelt zich …”. Tot het Quartier Latin, de studentenwijk van Parijs, vlam vat en heel Frankrijk in lichterlaaie zet. Vier jongelui met heel verschillende achtergronden raken meegesleurd in het revolutionaire tumult. De mythische uitbarsting maakt ook bij hen heftige gevoelens los. De coming of age van vier jongeren ten tijde van de Parijse studentenrevolte van mei ’68. Warnauts doet de teksten, Raives verzorgt de kleuren en tekenen doen ze samen. Indrukwekkend oeuvre: Venetiaanse suites, Na de oorlog, Nieuwe tijden.

Dupuis

 • Blauwbloezen Integraal 1: De integrale 
 • Yoko Tsuno Integraal 3: De tijd achterna
 • Guust flater chronologisch 13: Een flater kruipt waar hij niet kan gaan
 • Guust flater chronologisch 14: Die reuze flater
 • Ravian Integraal 6

Blloan

 • Aldo Graphic novel over een asociale en verwarde jongen die zichzelf onsterfelijk waant. Het debuut van Yannick Pelegrin. Afstudeerproject aan de stripopleiding van LUCA School of Arts 2016-2017. Begeleid door Judith Vanistendael en schrijfster Lize Spit voor het scenario.
 • De ronde van Belgie van meneer u De Belgisch-Vietnamese blogger Iou verkent in één jaar tijd zijn eigen land op de fiets. Van het carnaval van Binche over de doortocht van de Ronde van Frankrijk in Antwerpen tot een bezoek aan de trappisten van West-Vleteren: een originele ontdekkingstocht in verschillende etappes. Een hilarisch en heerlijk geïllustreerd relaas van Iou’s ontmoetingen en onderdompeling in de Belgische cultuur en folklore.

Glenat

 • Het orakel van de Maan 5: Esther en Elena 
 • De grote zeeslagen 5: Hampton roads Slag tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog tussen de eerste twee pantserschepen uit de geschiedenis. Historisch accurate avonturenreeks rond de grootste zeeslagen uit de wereldgeschiedenis. Een collectie geregisseerd door Jean-Yves Delitte (Black Crow, Het bloed van lafaards).
 • Geheime Driehoek 3: Het waarheidszegel

Marsu Productions

 • Marsupilami 31: Meneer Xin Yun

Dargaud

 • Namibia Integraal Integrale uitgave van Leo’s vijfdelige cyclus Namibia. Namibia is het tweede seizoen van Kenya en gaat vooraf aan het nog lopende Amazonia. Scenario van Leo en Rodolphe, tekeningen van Marchal.
 • Shi 2: De demonenkoning Deel 1 bekroond met de Sint-Michielsprijs 2017 (tekenwerk). Avontuur dat springt van het victoriaanse Engeland naar het heden, met een exotische toets uit Japan. Twee sterke vrouwelijke personages in de hoofdrollen. Josep Homs is de virtuoze tekenaar van Angelus en drie delen van Millennium. Zidrou blijft de topscenario’s aan elkaar rijgen. Zeven maanden na de trieste gebeurtenissen van Crystal Palace gaan Jay en Kita door de hel. De eerste zit gevangen in haar huwelijk, de tweede moet zichzelf prostitueren. Verteerd door haat vervloeken ze de maatschappij die vrouwen en armen verschopt. Maar dan lonkt de kans op wraak. Alle hoop rust op een reeks compromitterende foto’s die het Britse rijk uiteen kunnen doen spatten. Gooit de duivel zijn ketens los? Ligt hier de oorsprong van Shi, de terroristische organisatie die de weduwe en de wees vandaag wreken?

Ballon Comics

 • Baba Yega 1: De orde van snot Stripverhaal rond Baba Yega, de populaire dansgroep die de talentenjacht Belgium’s Got Talent won (VTM). De groepsleden dragen maskers en houden hun identiteit geheim. Ze duiken regelmatig op voor flashmobs. In het voorjaar van 2018 komt er ook een film rond Baba Yega uit. Door Steve Van Bael, tekenaar van de reeks Figaro en BV-strips zoals rond Marc Coucke.

Lucky Comics

 • lucky Luck 66: Belle Starr

Sanoma

 • Donald Duck History 8: Goofy’s geschiedenis II
 • Donald Duck Vrolijke Stripverhalen 23:De anti inbraakkoning