Nieuwe titels 26 mei

26 mei 2018  ·

 

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief van de Noorman ontvangen met nieuwe en bijzondere uitgaves? schrijf je dan in via deze link.

Saga

  • Boes 10
  • De honden van Pripyat 2: De atoomkinderen Na de ontploffing van de kerncentrale van Tsjernobyl worden jagers naar het besmette gebied gestuurd om bestraalde dieren uit te roeien. Terwijl de jonge Kolia zich verwijdert van de groep jagers onder leiding van zijn vader “Everzwijn” ontdekt hij een groepje kinderen dat in de ondergrondse ruimtes van de stad leeft. Als overlevenden van de ramp proberen “de atoomkinderen” dagelijks te overleven. Honden leveren kleingeld op, maar sommige jagersgroepen menen dat kinderen heel wat meer roebels kunnen opbrengen als ze gevangen en verkocht worden. Wanneer hij de verdwijning van zijn zoon opmerkt, gaat “Everzwijn” naar hem op zoek. Maar hij loopt in de val van een rivaliserende groep die tot alles bereid is om zoveel mogelijk lijken te verzamelen van besmette dieren of kinderen. Verrassend slot vol drama, tederheid en vriendschap!
  • Lester Cockney Integraal 1 “Als jochie in Limerick was de kerktoren mijn horizon. En hier zit ik nu, alleen, onder de maan, aan de rand van de Himalaya” ” Het lot is soms wispelturig. Een handgemeen op het verkeerde moment en de Ierse rebel Lester Cockney ziet zich met geweld ingelijfd in het Engelse leger dat naar de andere kant van de wereld wordt gestuurd voor een oorlog waar “hij zelf niets mee te maken heeft”. Maar het lot heeft nog meer in petto voor hem. Op weg naar een zekere dood brengt de grote reis hem naar de steppes van Kaboel tot Hongarije en tussendoor nog de jungles van Punjab. Herontdek deze verborgen schat van de negende kunst en het talent van de geweldige kunstenaar die Franz was!
  • Lester Cockney Integraal 2
  • Nooit Troumesnil, Albastkust, Normandië. Aangetast door de zee en de wind, wijkt de klif jaarlijks onverbiddelijk terug en neemt daarbij het landschap en woningen weg. De burgemeester van het dorp slaagde erin de meest bedreigde inwoners te beschermen. Iedereen, behalve een negentigjarig vrouwtje dat nog steeds verzet biedt tegen de burgervader. Madeleine wil verder leven met haar kat en de herinnering aan haar man in HAAR huis. Madeleine weigert het gevaar te zien. Logisch. Madeleine is sinds haar geboorte blind. Het luchtige, nieuwe one-shot van de auteur van De terugkeer!