Nieuwe titels 19 juni

19 jun 2018  ·

 

Drie nieuwe titels van Zidrou in één week waaronder mooie zomers, het leven is soms best mooi zeker gezien het aantal nieuwe titels deze week.

Dargaud

 • Dertien mystery 12: Alan Smith Alan Smith is 23 en een briljant student. Het leven lacht de jonge snaak toe. En toch neemt het allemaal een andere wending. Officieel is hij voor zijn land gesneuveld in Vietnam. De waarheid is niet minder pijnlijk: getraumatiseerd door het bloedbad van de oorlog is Alan gedeserteerd. Dit album doet eindelijk het relaas van de laatste weken uit het leven van de zoon van Sally en Abe Smith. Zij zijn het die XIII in het allereerste album van de mythische reeks opvangen en hem de voornaam van hun verdwenen zoon geven. En hun liefde. Alan, de zoon van Sally en Abe Smith uit het allereerste XIII-album. XIII Mystery: een auteursduo graaft in het verleden van een van de personages uit XIII. Scenario van Daniel Pecqueur (Golden Cup, Golden City), tekeningen van Philippe Buchet (Konvooi).
 • Mooie zomers 4: Krijger op rust In dit vierde album tekenen alle Faldéraults present: Pierre, Madeleine en hun vier kinderen. En daar komt nog Jean-Manu bij, het liefje van Nicole. Het is de zomer van de veranderingen: Pierre is mede-eigenaar geworden van een nieuwe, sleutelklare villa diep in de Provence! De sleutel hebben ze alvast, maar waar is in godsnaam de deur en de villa? Aanstekelijke familiesaga die het herkenbare vakantiegevoel oproept. Elk album vertelt een zomer van het gezin. Door Zidrou en Jordi Lafebre, het duo achter Lydie en La Mondaine. Weetje: in 2016 deed Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz zijn collega-minister Hilde Crevits een exemplaar van Mooie zomers cadeau als zomervakantielectuur.

Blloan

 • Zidrou & Aimée de Jongh: Bloesems in de herfst Hij heet Ulysses. Hij is al jaren weduwnaar en als hij op zijn 59ste zijn job als verhuizer verliest, duikelt hij in grote eenzaamheid. De banden met zijn kinderen aanhalen? Geen optie: zijn dochter verongelukte op haar zestiende en zijn zoon wordt helemaal opgeslorpt door zijn werk. Zij is mevrouw Solenza. Mediterranea is haar voornaam en ze heeft 62 jaar op de teller. Ze was een vroeger een gevierd fotomodel en haalde ooit nog de cover van Lui. Ze is nooit getrouwd en runt nu de kaashandel van haar moeder die net gestorven is na een aanslepende ziekte. Hun dagen tikken troosteloos weg en de rompslomp kan hun isolement niet langer verbergen. Tot zich een mirakel voordoet: er ontstaat een heus liefdesverhaal tussen hen beiden. Dat het zo laat komt, maakt het er alleen maar mooier op. De toekomst lacht hen toe. In de nadagen van hun leven beleven een man en een vrouw een prachtig liefdesverhaal. Graphic novel van supertalent Aimée de Jongh op scenario van Zidrou. De Rotterdamse maakte naam met de krantenstrip Snippers en de bejubelde en bekroonde grahic novel De terugkeer van de wespendief (verfilmd en vertaald in het Frans, Engels, Spaans en Servisch).

Le Lombard

 • De nieuwe avonturen van Rik Ringers 3: De prefecte moord
 • Horizontaal Nathalie en Arthur zijn in blije verwachting van een broertje of een zusje voor hun dochtertje Samantha. Op kerstavond vertellen ze het heuglijke nieuws aan de trotse grootouders. Het glas wordt geheven en dan verliest Nathalie plots wat bloed. Zwangerschapscomplicaties! Ze moet de rest van de zwangerschap platte rust houden en is veroordeeld tot kruiswoordpuzzels en bingewatchen. Om helemaal gek van te worden! Een vrouw krijgt na 3 maanden zwangerschapscomplicaties en moet plat blijven liggen tot de bevalling. Tekenaar Jan Bosschaert (Sam, Jaguar, De Geverniste Vernepelingskes) doet wat hij het liefste doet: sterke vrouwen neerzetten. Een intiem scenario van de grote Zidrou: alles speelt zich af in het huis van het hoofdpersonage. Jan Bosschaert in Stripgids: “Horizontaal gaat over een vrouw met zwangerschapscomplicaties. Daarom moet ze plat op haar bed blijven liggen. Kortom, zeventig pagina’s met steeds hetzelfde interieur, steeds hetzelfde personage. Ik kon me er pas volledig op storten toen mijn schoondochter hetzelfde is overkomen, mijn kleinzoon is twee maanden te vroeg geboren.”
 • Alfa – Eerste wapenfeiten 5: Het uur waarop de hyena’s drinken Alfa wil tot het uiterste gaan om zich te wreken. Zijn tegenstanders moeten de kelk tot de bodem ledigen. Zijn zoektocht om het complot op te helderen, brengt hem op het spoor van de machtige Russische maffia. Intussen vraagt de CIA zich af wat het moet aanvangen met die dolle hond die de cynische gang van hun zaakjes komt verstoren. Vijfde deel van de spin-off van spionagethriller Alfa! Herzet (De Lincoln Branch) en Loutte duiken dieper in het verleden van Alfa. Een prequel op het niveau van voorgangers Renard, Mythic en Jigounov.
 • Vasco 26: Lombardische zaken

Dupuis

 • Theodoor Cleysters 13: De laatste reis van de Amok De langverwachte terugkeer van de grootse avonturenreeks Theodoor Cleysters. Frank Le Gall is nog steeds kapitein aan boord van de reeks en blijft boeien met zijn frisse aanpak, zijn brio, zij talent en zijn geraffineerde stijl.
 • Guust flater chronologisch 15: Weltrusten Flater
 • Guust flater chronologisch 16: Flaters, floppen en flouzen

Glenat

 • Sneeuw – de oorsprong 3: Het verloren paradijs
 • Exile 1: Koios 2189, Milaan. De Glory is het vlaggenschip van de menselijke  ruimtevloot. Alles wordt in gereedheid gebracht voor een interstellaire vakantievlucht. Voor kapitein Sonntag is het routine: tijdens de vlucht kan hij 27 daagjes wegdromen in een stasekamer … Maar als hij wakker wordt, is niets nog wat het lijkt: de Glory raakte op drift en is te pletter geslagen op een heel andere bestemming! Sonntag zit nu samen met de andere overlevenden vast op de planeet Kayenn. Ze proberen het te rooien in een geïmproviseerde stad rond het wrak van hun ruimteschip. Waarom zijn ze op deze vervloekte plek gestrand? En zullen ze er ooit wegraken? Eerste deel van een drieluik. Een mysterieuze en ambitieuze saga die doet denken aan filmtoppers als Avatar en Interstellar. Op aarde is de mens erin geslaagd de natuur te bedwingen. Hier is het eerder omgekeerd. Na het vierluik Sektor keert Éric Stalner (Ze waren met tien, Malemort, Het kruis van Cazenac, Flor de Luna, Wolf) terug naar zijn favoriete genre: SF.

DC Comics

 • Batman 2: Ik ben zelfmoord

Daedalus

 • Samoerai 11: De sabel en de lotus
 • Samoerai origine 1: Takeo Takeo is nog maar een kind wanneer hij zijn vreselijke mentor bijna dodelijk verwondt tijdens een les. Ongelukkig genoeg week hij hierbij van het pad van de Boeddha af … en moet bijgevolg de consequenties dragen. Ontdek in deze nieuwe reeks alles over de jeugd van Takeo. Nieuwe spinoff van het razend populaire Samoerai, getekend door Vax, tekenaar van Sensei.
 • Elfen 14: Het oordeel van de put SC
 • Dwergen 5: Tis van het schild
 • De onthoofde Arenden 24: Het kasteel van de duivel Lente 1268. Bij de grenzen van het koninkrijk leeft een klein dorpje geterroriseerd aan de voet van “het kasteel van de duivel”, een gigantische rotsmassa waarvan iedereen denkt dat ze door Belzebuth zelf wordt bewoond. ’s Nachts laaien er spontaan grote vuren op en een jonge vrouw vindt er de dood. Om een simpele van geest te redden, die van de misdaad wordt beschuldigd, gehoorzaamt Sigwald van Crozenc aan zijn plicht als ridder en probeert deze erg intrigerende en ingewikkelde zaak te ontwarren
 • Dr Watson 2: De grote leegte
 • Sint – Bartholomeus 2: Dood hen allen
 • De meester inquisiteurs 4: Mihael HC
 • Een leven met Alexandra David – Neel 2

RW uitgeverij

 • Fables Deluxe 10

Ambonthos

 • Hotel Dorado In de graphic novel Hotel Dorado van Pepijn Lanen, bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, en Floor van het Nederend verdwijnt de naamloze ik via zijn badkamerspiegel in een andere dimensie. De rat, Eddy en de mooie Maan laten hem een wondere wereld zien waarin de werkelijkheid wordt opgerekt: de geest komt los van het alledaagse. Je wordt in de graphic novel Hotel Dorado onvermijdelijk meegezogen in de wervelende graphics van Floor van het Nederend, die worden gecombineerd met de originele teksten van woordkunstenaar Pepijn Lanen.

 

 • Ineke: Malpertuis LX