Nieuwe titels 9 oktober

9 okt 2018  ·

 

Rode Ridder integraal luxe

In 2019 viert de stripreeks De Rode Ridder zijn zestigste verjaardag. Standaard Uitgeverij geeft de eerste 36 delen (de albums voor Karel Biddeloo begon mee te draaien) opnieuw uit in zes integrales. Om de twee maanden verschijnt een integrale met achtergronddossier en een ex libris van Fabio Bono. Bij de luxeversies zit een bijkomende prent van Claus D. Scholz.

Intekenen voor deze 6 luxe delen kan tot 25 oktober. De prijs is € 75,- per deel.

Standaard

 • De Smurfen Integraal 4
 • De Kiekeboes: Hoor je het ook eens van een ander
 • Urbanus 180: Kermis in de broek van Urbanus
 • De buurtpolitie 3: Bingo baby

Catullus

 • Fokke en Sukke scheurkalender 2019

Syndikaat

 • Evert Kwok: De slechtse woordgrappen
 • Tijl 2: Een ridderzaal zonder ridders

Pangolin comics

 • Verbonden zielen Een land in verval, geteisterd door plagen doet de beschaving afbrokkelen. Xaerl en Logarn, samen met Eleis en het rotsmonstertje Lehk, nemen het op tegen de vreemde krachten die het land teisteren en terroriseren. Volg mee de vreemde avonturen vandit gezelschap terwijl ze de toekomst van hun land willen veiligstellen.

Scratch

 • De vele levens van Andy Warhol Luxe en de HC uitvoering. Stripauteur Typex heeft mondeling toestemming gekregen van de Andy Warhol Foundation voor zijn biografie van de Amerikaanse popart-kunstenaar. Dat meldt stripjournalist Joost Pollman in de Volkskrant en op zijn website.
  “Iemand van de Warhol Foundation schreef dat ze op zich niet ‘opposed’ waren maar dat al het beeldrecht bij hen berustte: niet alleen op Warhols werken maar ook op zijn geschriften, op alle denkbare uitingen, op zijn naam, op zijn persoon, op alles!” Maar toen Typex een maand geleden in New York zijn boek liet lezen aan de Director of Licensing van de Foundation, bleek al snel dat hij geen schrik moest hebben. Typex werkt ondertussen al drie jaar aan ‘Andy’, wat resulteerde in een dummy van 532 geschetste bladzijdes. Het hertekende tiendelige boek zal uitgegeven worden door het Belgische Casterman en het Nederlandse Scratch Books. Bovendien is er al belangstelling vanuit tien andere landen. Typex’ vorige getekende kunstenaarsbiografie, het met de Willy Vandersteenprijs bekroonde ‘Rembrandt’, verscheen eerder al in zeven talen.

Soul Food Comics

 • Kinderland Mirco Watzke is een tiener zoals er zoveel zijn. Hij beweegt zich onbeholpen door het leven, probeert desondanks zijn mannetje te staan, verzamelt moed om zijn klasgenootje te vertellen dat hij verliefd op haar is en, oh ja hij heeft sinds kort ruzie met een paar jongens uit de bovenbouw. De enige die hem daarmee kan helpen is uitgerekend die rare, nieuwe jongen uit de parallelklas. Niks bijzonders dus, ware het niet dat Mirco in het communistische Oost-Berlijn woont in de zomer van 1989. Kinderland is een innemend verhaal over vriendschap en volwassen worden, dat tegelijkertijd een uniek perspectief biedt op de voormalige DDR en de val van De Muur. Terwijl hun ouders dagelijks tegen de bureaucratie, leugens en gevaren van het communistische regime aanlopen, lijken de kinderen zich van geen kwaad bewust. Het is net of zij zich makkelijker door deze wereld bewegen dan de volwassenen.