Nieuwe titels 23 november 2018

21 nov 2018  ·

 

De stripinvasie is begonnen met o.a de nieuwe Blake en Mortimer waar de Noorman op zat te wachten ook ziet Jack Wolfgang er veel belovend uit.

Blake & Mortimer

Blake & Mortimer 25: De vallei der onsterfelijken SC, HC en LX Primeur: quatre-mains van twee Nederlandse tekenaars. Peter van Dongen ontving in 2018 de Stripschapprijs voor Rampokan (Vrije Vlucht). Teun Berserik is een illustrator en striptekenaar van de graphic novel Vincent Van Gogh, De vroege jaren. Eerste deel van een nieuw tweeluik. Het verhaal pikt de draad op precies daar waar Het Geheim van de Zwaardvis (1950) eindigde. Scenario van Yves Sente mixt avontuur en sciencefiction: van het exotische Hongkong tot het Londen dat we kennen uit Het Gele Teken. In Lhassa heeft een eskader Zwaardvissen het keizerlijk paleis van dictator Basam-Damdu platgegooid. De wereld haalt weer opgelucht adem en viert het einde van de Derde Wereldoorlog. Maar in het naburige China komen de communisten van Mao in opstand tegen de nationalisten van Chiang Kai-Shek. Krijgsheer Xi-Li weet de hand te leggen op geschriften die hem de macht over het Midden-Rijk toeschrijven. Om de dreiging voor de regio af te wenden krijgt kapitein Francis Blake de opdracht om de Britse kolonie van Hongkong in stelling te brengen voor een eventuele aanval. In Londen raakt professor Philip Mortimer geïntrigeerd door een archeologische vondst uit China die ook heel wat interesse en afgunst wekt van buitenstaanders. De beruchte kolonel Olrik – door Basam-Damdu bedankt voor zijn diensten als militair raadgever – zint dan weer op wraak. Hij maakt gebruik van de chaos en biedt generaal Xi-Li zijn diensten aan.

Dupuis

 • Minions 3: Viva de boss
 • Rampokan HC en Lx
 • Guust Flater (specials): Sport
 • Robbedoes door (Integraal) Rob-vel

Glenat

 • Piraten van BaratAria 12: Yucatan 1820, New Orleans. Artemis en haar bemanning treffen de laatste voorbereidingen om Napoleon van SintHelena te bevrijden. Om niets aan het toeval over te laten, mikken ze op twee pistes en twee schepen: You zal met de Abeille ’s nachts stiekem aanmeren terwijl Artemis zich verstopt tussen een lading katoen aan boord van de Firebrand. Maar enkele dagen na hun vertrek vat de lading vuur. Spontane ontbranding? Daar gelooft Artemis niets van. Zou er een verrader onder hen zijn?Het sluitstuk van de reeks: laatste deel van de afsluitende trilogie. Slagen Artemis en de haren erin om Napoleon te bevrijden?

Le Lombard

 • Thorgal 36: Aniël SC, HC en LX Na een lange queeste heeft Thorgal eindelijk zijn zoon Aniël teruggevonden. Maar ook de terugreis belooft geen lachertje te worden. Gesterkt door de wetenschap dat de rest van zijn Vikingfamilie op hen wacht in zijn thuisland, laat Thorgal zich door niets of niemand uit zijn koers slaan. Thorgal en Aniël keren huiswaarts naar het hoge noorden. Cross-overalbum waarin de verschillende parallelreeksen samenkomen. Scenario van Yann.
 • Skyes 2: Texas Jack Een nieuwe western-one-shot van dezelfde makers van het bejubelde Sykes. Scenario van Pierre Dubois (De legende van het Wisselkind) en tekeningen van Dimitri Armand (De nieuwe avonturen van Bob Morane). Niemand kan beter met een revolver overweg dan Texas Jack. Maar ondanks zijn status van levende legende heeft hij zijn talent nooit buiten het circus gebruikt. Tot hij op een dag voor de uitdaging staat: naar het Wilde Westen vertrekken om er af te rekenen met de bloeddorstige Gunsmoke en zijn killers. Het is een regelrechte zelfmoordactie maar Texas Jack kan niet anders dan toestemmen om zijn reputatie hoog te houden. Gelukkig hebben ook twee échte wildwestlegenden het op Gunsmoke gemunt: de marshals Sykes en O’Malley. Ook Sykes krijgt in dit one-shot een rol in het verhaal.
 • Tango 2: Rood zand SC en HC

Dargaud

 • Double 7 SC en HC Een liefdesverhaal in het luchtruim boven de Spaanse burgeroorlog. Na Mezek een nieuwe vliegtuigstrip van Yann (Edelweiss, Berentand) en André Juillard (7 levens van de sperwer, Blake & Mortimer, Het dagboek – Na de regen). De winter van 1936. Spanje zit in volle oorlog: de Republikeinen staan recht tegenover de Nationalisten van Franco. Stalin wil de Spaanse regering helpen en levert verschillende Moscagevechtsvliegtuigen aan de Republikeinen. Roman Kapulov is een van de piloten die door Rusland worden meegestuurd. Hij haalt de ene overwinning na de andere, wat hem de bijnaam de Vliegenkoning oplevert. Als Spaanse soldaten een groepje kloosterlingen brutaal aanpakt, komt Roman tussenbeide. Daarbij ontmoet hij de mooie Lulia Montago, een jonge milicienne met een gevaarlijke reputatie. Een blik volstaat opdat de twee halsoverkop verliefd worden op mekaar.Maar Spanje is hun liefde niet goed gezind. Verraad, complotten, de strategische belangen van de sovjets en van de nazi’s – je weet niet goed meer op wie je nog kunt rekenen … Zijn de gevoelens van Roman en Lulia sterk genoeg om de horror van de oorlog te overleven?

Graton

 • Michel Vaillant Nieuw Seizoen 7: Macau SC en HC

Lucky Comics

 • Lucky Luke (new look) 64: De brug over de Mississipi
 • Lucky Luke (new look) 22: De Daltons in de blizzard

Dark Dragon Books

 • Het Wolkenvolk: Cyclus 1 Zijde en zwaard
 • Het Wolkenvolk: Cyclus 2 Lans en licht
 • Het Wolkenvolk: Cyclus 3 Draak en diamant
 • Marvels 3/4
 • Marvels 4/4 Welkom in New York. Hier dwalen brandende mensen als fakkels door de straten, mannen in kleurige pakjes hangen tegen ramen en muren aan en wezens uit de ruimte dreigen onze wereld te veroveren. Dit is het Marvel Universum, waar het gewone en het bijzondere dagelijks samenkomen. Geschreven door Kurt Busiek en getekend door Alex Ross.”MARVELS is een enorme stap vooruit in de evolutie van de geïllustreerde literatuur.” – Stan Lee
 • Jack Wolfgang 1: Daar heb je de wolf Blacksad meets James Bond! Een nieuwe thriller met een innemend hoofdpersonage Sinds de Middeleeuwen kunnen mensen en dieren met elkaar praten. En sinds de uitvinding van Super Mega Tofu hoeven herbivoren en carnivoren elkaar niet meer op te eten. Jack Wolfgang is een beroemd culinair journalist en daarnaast één van de beste CIA-spionnen. Hij reist door een gevaarlijke wereld waarin de vrede kwetsbaar is, en zijn vaardigheden als wolf geducht. Met de uitvinding van Super Mega Tofu heeft de beschaving een broze vrede tussen mens en dier weten te realiseren, en tussen carnivoren en herbivoren. Het is wondervoedsel dat bijzonder genoeg bij iedereen in de smaak valt. Wanneer de vriend en mentor van Jack Wolfgang wordt gedood, neemt Jack feilloos de geur waar van een samenzwering. Zijn zoektocht voert hem de halve wereld over. Ondanks het nieuwe voedsel is het ook een wereld van spionage en de wet: eten of gegeten worden, is nog niet helemaal en overal afgeschaft!
 • Jack Wolfgang 2: De vredensduif
 • Celestine en de paarden 6: Bliksemsnel
 • Arale Wat als de Eerste Wereldoorlog heel anders was verlopen?De jaren dertig. Na een mislukte revolutie is de Russische staat nog steeds onder controle van de tsaren. Aan de Grote Oorlog is na dertig jaar geen einde gekomen, en Europa maakt zijn donkerste tijd door met de komst van nieuwe wapens en oorlogsmachines. Als tsaar Nicolaas II in coma raakt na een moordaanslag, moet oorlogsheld Kyril zijn geest op de tsaar overdragen door middel van de waanzinnige machines en krachten van Rasputin. Kyril baant zich een weg door een andere wereld om de echte geest van de tsaar te vinden. Hij heeft geen idee wat hem daarin te wachten staat.1934. De Eerste Wereldoorlog is nog steeds aan de gang.
 • Onliners Lucia Artbook
 • Oliver & Peter 3: Bloedbloeders Voordeel pakket
 • Star wars: Muiterij op mon cala 1/2
 • Star wars: Muiterij op mon cala 2/2
 • Star wars thrawn trilogie 2: De macht van de duistere kant SC

Standaard

 • De avonturen van K3 1: Roller disco
 • Donald Duck pocket 281: Kerstspirit in blik

Syndikaat

 • Eugene 10: Nepnieuws Fake news rukt op! Maar daar kan Eugène niet mee zitten. In een wereld met twitterende honden, kerstvierende egels, prehistorische stappentellers en veeleisende eenden is de realiteit immers toch al ver te zoeken. Toch gaat het ook Eugène te ver als het nepnieuws wordt gevolgd door een nepweerbericht. “Nepnieuws” is alweer het tiende album in de reeks Eugène, de strip die wekelijks te lezen is in Veronica Magazine en iedere twee weken in Eppo stripblad.

Arboris

 • Indianenreeks de complete serie 1: Kwaad Hans G. Kresse werd beroemd met zijn Eric de Noorman, maar van jongs af aan lag zijn hart bij de Noord-Amerikaanse indianen. Gedurende zijn meer dan 50 jaar durende carrière zou hij regelmatig strips over indianen maken, met als hoogtepunt De indianenreeks, waar hij negen delen van schreef en tekende. Het tiende bleef door zijn overlijden onvoltooid. Deze verhalen zullen met nieuwe letteringen en opgefriste kleuren gaan verschijnen in drie delen, die telkens ook een uitgebreid dossier over strip en auteur zullen bevatten, geschreven door Kresse-kenner Rob van Eijck.
 • Konvooi 14: Opruiming Konvooi, de multiraciale verzameling ruimteschepen, zoekt langzaam zijn weg door het heelal. Nävis, de enige mens in dit konvooi, stelt de leiders van Konvooi nog altijd voor raadsels, want de mens is de enige levensvorm waarvan de gedachten niet te lezen zijn. Na een aanvankelijke carrière bij de overheid wordt Nävis steeds meer als schadelijk wild gezien en er is nu zelfs een huurmoordenaar achter haar aan gestuurd.
  Nävis beseft dat ze slag met de moordenaar moet gaan leveren en kiest voor dit mogelijk laatste gevecht een plek uit die haar zeer dierbaar is.
 • Showman killer 3: De onzichtbare vrouw SC en HC Showman Killer is een ruimtehuurling, een supermoordenaar uit het laboratorium van een hebzuchtige wetenschapper, die ervoor heeft gezorgd dat zijn schepping geen enkele emotie kan voelen. Hij heeft hem erop getraind te doden voor goud; niets anders heeft voor hem enige waarde. Toch blijkt de onverbiddelijke Showman onvoorziene kanten te hebben, als hij tijdens zijn speurtocht naar de moordenaars van de vrouw van de omnimonarch kennis maakt met de geheimzinnige Ibis, een paleisdienares die met de pasgeboren troonopvolger heeft kunnen vluchten. Ze wordt achtervolgd door moordmonniken in dienst van de suprahiërofant, de hogepriesteres die achter het complot zit, en vertrouwt het kind toe aan de zorg van Showman. die zowaar iets van gevoel begint waar te nemen en merkt dat Ibis in zijn dromen blijft rondspoken.
 • Brammetje Bram Integraal 2: Mummies en monsters

De harmonie

 • Paul Faassen Eh….

Stripgids 4