Nieuwe titels 27 maart

27 mrt 2019  ·

 

Bijzondere uitgaven

 • Eind volgende week signeren op FACTS (Gent) 2 bekende namen uit de stripwereld. Het gaat om:

  – Henri Reculé, bekend van Cassio, Empire USA, IR$ en Jack Wolfgang.
  – Laurent Sieurac, bekend van Boeken van de zieners, Orde van de Drakenridders en Arelate.Wil je een van deze albums? Laat het de Noorman dan weten voor as. zaterdag 30 maart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanoma

 • Donald Duck Thema pocket 35: Donald Hoed
 • Stripglossy 12 Zo’n vijftig jaar lang was Sjors en Sjimmie met afstand de succesvolste Nederlandse stripserie. Striparazzi was het laatste tijdschrift waarin Sjors en Sjimmie tot 1999 hun avonturen beleefden, daarna gebeurde er twintig jaar lang niets. Pas nu, in de StripGlossy, beleven ze hun comeback.
  De makers, Wilbert Plijnaar, Robert van der Kroft en Jan van Die – de Wiroja’s – zijn weer even helemaal terug. Dit illustere striptrio tilde Sjors en Sjimmie in de jaren 1980 naar een hoger niveau met actuele onderwerpen en “beroemdheden” zoals Michael Claxon, Madomma, Hans van Lulligenburg, Jantje Shit, Linda de Snol en nog vele anderen. Nu, in StripGlossy #12, moeten het koningspaar en Ali B. het ontgelden en de handen van de makers jeuken om nog meer BN’ers onder handen te nemen.

Hum

 • Tyler Cross 3: Miami Tyler Cross is geen watje net als de Noorman 🙂 Hij wordt gezocht in vijf amerikaanse staten en de maffia heeft een prijs op zijn hoofd gezet. Wanneer hij in Miami arriveert ontdekt hij dat zijn advocaat het geld dat hij hem had toevertrouwd heeft geïnvesteerd in een duister project. Miami is een superstrak filmisch verhaal. Niets in het tekenwerk leidt af van wat je moet zien of weten. Een alwetende verteller houdt je to the point op de hoogte van details en achtergronden. Het plot verbindt naadloos alle lijntjes.
 • Tex Willer in kleur 6: Gerechtigheid in corpus christi

Uitgeverij L

 • Trollen van Troy 24: Ruw talent SC en HC Khalif Hopeïdemerfeil regeert over de stad Hogdad, het juweel van Delpont, een sieraad van moderne architectuur, helemaal van steen en paarlemoer. Om de stad het allure te geven die het verdient, organiseert de kalief een tentoonstelling en een schilderwedstrijd waarvan de eerste prijs de hand van prinses Petypoy is. Zij koos als thema: “Een trol schilderen”, maar trollen willen niet geschilderd worden
 • Lanfeust odyessy 10: Karaxaletie de profetie SC en HC Dit is de laatste confrontatie tussen Lanfeust en Lylth, het vampierachtige wezen dat zich heeft ontpopt tot miljoenen gevleugelde banshees. Alle continenten worden geteisterd, Eckmül is belegerd. In het zomerverblijf van de goden van Darshan heeft Lanfeust moeite om hulp te vinden. De god Lanfeust, een karikaturale versie van hemzelf, blijft hem maar tegenwerken. Uiteindelijk komt Lanfeust erachter dat hij maar één kans heeft om Lylth te verslaan en de wereld van Troy te redden hij moet het tegen het Lylth-monster opnemen in het centrum van de wereld. Helaas schijnt niemand te weten waar het centrum van de wereld zich nou precies bevindt.

Uitgeverij de republiek

 • Argus de biografie
 • De Bommelparade Herziende druk nu met gelimiteerde prent

Uitgeverij Prometheus

 • Openbaringen Als een aan lager wal geraakte neonazi in stukken gesneden wordt aangetroffen in zijn appartement, is het aan inspecteurs Elvira Muller en Andrej Ruzedski de moord te onderzoeken. Uit de hand lopende massabetogingen en tegenwerkende veiligheidsdiensten maken dat echter nagenoeg onmogelijk. Elders in de stad begint een zichzelf drogerende arts zijn grip op de werkelijkheid te verliezen, waardoor hij zelfs verdachte wordt in het moordonderzoek. Miquel Bulnes en Job van der Molen werkten Openbaringen uit als graphic novel en tevens als roman. Daarmee is het voor het eerst dat een verhaal door de oorspronkelijke auteurs als beide vertelvormen tegelijk wordt uitgebracht.
 • Anne Frank het achterhuis

Arboris

 • Tanguy & Laverdure 30: De derde factor SC en HC Red Flag is een grote oefening in het voeren van luchtgevechten, die wordt gehouden in de Verenigde Staten en waar de meeste NAVO-leden aan meewerken. In de woestijn van Nevada verdedigen de Franse piloten de belangen van hun Rafale, waarbij ze het onder andere moeten opnemen tegen een zekere Buck Danny en zijn kameraden en Laverdure zelfs met Sonny Tuckson op de vuist gaat! Een en ander speelt zich af in de directe omgeving van de verboden zone 51, waar de piloten beslist niet mogen komen. Als blijkt dat een onbekende groep probeert de toestellen van Tanguy en Laverdure te saboteren, komen ze daar echter toch onvermijdelijk in terecht.