Nieuwe titels 17 juli

17 jul 2019  ·

Silvester Strips

  • Aeropostale 4: Saint Exupery Van zijn jeugd tot het aanbreken van zijn dood, geven de auteurs hier een ongewoon portret van Antoine de Saint- Exupéry. Ze vertellen over gebeurtenissen die iedereen kent, zoals zijn carrière in Aéropostale of zijn verbond met Consuelo de Saint-Exupéry, maar ook meer geheime feiten: zijn interesse in hypnose, occultisme of het ongeluk van watervliegtuig dat hem bijna zijn leven kostte.
  • Mausart SC en HC Mausart woont met de rest van zijn familie in de piano van de wolf Salieri, de officiële hofmusicus van de koning van Oostenrijk. Op een ochtend merkt Mausart dat er niemand thuis is. Die kans kan hij niet voorbij laten gaan: hij springt op de toetsen van de piano en speelt een prachtig muziekstuk. Bij toeval bereikt dit stuk de oren van de koning en de koningin die het vaker willen horen! Als Salieri zijn plaats aan het hof wil behouden, zal hij de muis te pakken moeten krijgen en hem dwingen dit muziekstuk te spelen zonder dat de vorsten het bedrog opmerken.
  • Afrikakorps 1: Battleaxe Op 14 februari 1941 landen de Duitsers in Tripoli (Libië) bij de 5th Light Division. De 15de Pantserdivisie zal daar één maand later landen. De situatie is kritiek en het leger vertrekt (na een training van vier weken) onmiddellijk richting El-Agheila om op de Engelsen te jagen. De Engelsen overschatten de aantallen van de Duitse troepen en worden al snel uit El-Agheila verdreven. Op 4 april wordt Bengazhi ingenomen, waardoor luitenant-generaal Erwin Rommel vrij spel heeft om Tobruk aan te vallen. Afrikakorps is een nieuw drieluik van Olivier Speltens (De hel van het Oostfront).
  • De avonturen van Betsy 3: Race tegen de klok! Leuke serie om te lezen, aldus de Noorman
  • Hauteville House 15: Kaap Hoorn Zelda en Gavroche moeten een entiteit uit de bodem van de oceanen verslaan om mensen tot slaaf te maken. Ze worden geholpen door “die van de diepten”, een soort dat met uitsterven wordt bedreigd. Het avontuur is vooral de gelegenheid om Patagonië over te steken en zijn inheemse volkeren te ontmoeten, mythisch als de reuzen van Patagonië beschreven door Darwin, en de Selk’nam, mensen wier genocide in 2003 door Chili werd erkend.