Nieuwe titels zaterdag 14 september

11 sep 2019  ·

 

Als er elke keer zoveel nieuwe titels binnenkomen als de Noormannen op vakantie zijn, dan moeten we dat maar vaker doen. As. Zaterdag zijn we er weer o.a met het heeft even geduurd de nieuwe Franka

Uitgeverij Franka

 • Franka 24: Operatie roofmoord

Dupuis

 • Michel Vaillant Nieuw Seizoen 8: 13 dagen SC en HC Jean-Pierre zijn dood laat een leegt binnen de Familie. Michel Vaillant wordt vrijgesproken en wil het niveau van weleer weer bereiken en doet daar alles voor die hij kan als CEO van het bedrijf. Hij neem contact op met Renault om de toekomstige VAillantes met hun motor uit te rusten. Toeval wil dat een van de coureurs van Renault is uitgevallen voor de grote prijs van Frankrijk. De CEO van Renault vraagt aan Michel om deel te nemen maar Michel Vaillant weigert!!! Waarom omdat hij maar 13 dagen voorbereiding heeft maar Françoise bekeert hem en hij besluit intensief te trainen gedurende die 13 dagen. De toekomst van de Vaillantes hangt hiervan af! als hij wint is hij helemaal terug maar wat als hij verliest?
 • Natasja Integraal 3
 • Team Rafale 4: Op jacht in Afghanistan
 • De muizen van Leningrad 1: Ik ben Chapayev! Sovjet-Unie 1941. Piotr, Maxim, Anka en Grygori zijn speelvogels die dromen van de revolutie, of van een toekomst als schrijver. Ze maken zich klaar om te vluchten voor de Duitsers maar de oorlog haal hen intussen in. Tussen de vallende bommen banen ze zich een weg, richting veiligheid maar vooral richting Leningrad. Onderweg telt vriendschap als sterkste wapen tegen de grote vijand het Duitse leger.
 • TremenIn dit indrukwekkende debuut schept de jonge Nederlandse Tekenaar Pim Bos een dystopische wereld vol grimmigheid en absurde humor. Geen tekst enkel Beelden. In een grijze, futuristische en apocalyptische wereld dwalen een vreemde reiziger en zijn paard in verlaten gebieden. Gedwongen om hun energie op te laden, kunnen ze niet te lang wegblijven van de beschaving. Hoewel er andere wezens leven, is de stad net zo onherbergzaam, leeg en somber. Maar overal waar de reiziger passeert, gaat het mis, machines verliezen hun hoofd en zaaien chaos. Hij moet de stad verlaten en de uitgestrekte grijze gebieden opnieuw verkennen, alleen.

Casterman

 • Savage 4: Esmeralda Een episch oorlogsrelaas tegen de achtergrond van het 19e eeuwse Mexico. Topscenarist Yann (Piccolo in veldgroen, Berentand) op z’n best! Tekeningen van Félix Meynet, meester van de direct colour
  Nadat hij heeft afgerekend met de markies van Trazegnies en de dood van zijn ouders heeft gewroken, aanvaardt Felix Savage een levensgevaarlijke missie. Aan het hoofd van het 3e eskader jagers van Afrika trekt hij naar Sinaloa om daar generaal Corona te verdrijven, een aanhanger van Juárez. maar daarvoor moet hij ‘El espinazo del diablo’ temmen, een bergrug van de westelijke cordillera. En Esmeralda? Esmeralda is een weesmeisje zonder familie die is toevertrouwd aan de goede zorgen van strenge karmelietessen. Zij voeden jonge meisjes op met ijzeren hand. Haar enige hoop: met Felix trouwen! Ze is de daad van Felix niet vergeten, die een snoepje weigerde dat ze hem aanbood. Volgens een oud Azteeks gebruik zijn ze daardoor verloofd. Zij gaat ervanuit dat het hart van Felix haar sindsdien toebehoort!
 • Alex Senator 9: De schimmen van Rome Succesvolle spin-off van Alex, de oerklassieker van Jacques Martin. Avonturenreeks over de klassieke oudheid. Tweede cyclus bestaande uit vier delen. Hier krijgen we de start van een nieuwe cyclus door Valerie Mangin en Demarez. Alex keert terug uit Petra en ziet hoe de Romeinse hoofdstad ten prooi valt aan angst. Bizarre en bloederige moorden in de straten zorgen ervoor dat zelfs de Pretoriaanse garde in paniek slaat. De ene beschuldigt de melaatsen, de ander de oosterlingen, maar Augustus weet dat de waarheid elders ligt. Alex geeft niet toe aan de angst en volgt het spoor van de schimmen in Rome, niet wetend dat hij even gevaarlijk kan worden als zij. Het mysterie, de waanzin en de grootsheid van Rome!
 • Isabelle Avondrood Integraal 3

Glenat

 • Slangengod 2: De tempel van de kraaiengod
 • De zonen van El Topo 2: Abel Schitterend tweede deel van een religieus getint westernavontuur. Vervolg op de cultfilm El Topo uit de jaren 70, die dankzij John Lennon de exposure kreeg die hij verdiende. Sterke samenwerking tussen scenarist en filmregisseur Jodorowsky en striptekenvirtuoos José Ladrönn (winnaar Eisneraward 2006). Voor de fans van Bouncer en het oeuvre van Hermann.
 • De oorlog der werelden 5: Het eiland van Dr. Moreau
 • De grote zeeslagen: Texel Een ware held zorgt voor een ultieme reddingsboei: Jan Bart. Hij was zeerover, maar is nu een officier bij de Marine. Hij staat aan de vooravond van een van zijn beroemdste wapenfeiten, dat zich afspeelt voor de Hollandse kust, ter hoogte van het eiland Texel, in juni 1694. Historisch accurate avonturenreeks rond de grootste zeeslagen uit de wereldgeschiedenis. Een collectie geregisseerd door Jean-Yves Delitte (Black Crow, Het bloed van lafaards).
 • Exile 3: Sonntag

Le Lombard

 • Jugurtha integraal 1 De eerste van in totaal 4 delen. Jugurtha, de buitenechtelijke zoon van prins Mastanabal, wordt grootgebracht aan het hof van zijn oom Micipsa, koning van Numidië. Zijn neven, Hiempsal en Adherbal, zijn stikjaloers op de knappe jongeman die bij iedereen bewondering afdwingt. In zijn testament laat Micipsa zijn rijk na aan Jugurtha en diens neven. Die besluiten hem daarop om te brengen. Wanneer de poging mislukt, vertrekt Jugurtha om zijn sporen te gaan verdienen in het Romeinse leger in Hispania. Hij slaagt er zelfs in de steun van het almachtige Rome te verwerven. Maar zijn neven, die in hun land bleven, willen er niet van horen. Welk pad kiest de opstandige prins?
 • De brokkenmakers Integraal 6
 • Kinderen in het verzet 5: Een verscheurd land

Biloan

 • Bouvaert: Elegie voor een ezel De antwerpse Gouden Eeuw meesterlijk uitgebeeld aan de hand van het leven van de fictieve Barokschilder Jan Bouvaert. losjes geïnspireerd op het artistieke leven en de omzwervingen van grootmeester Rubens. Bouvaert Jan (1577-1640) vlaamse barokschilder. Hij bestudeerde de oude en de nieuwe meesters in Italie en verwerkte die invloeden tot een heel eigen synthese. Mede dankzij deze hoogstpersoonlijke stijl, dramatisch, sensueel en erudiet in zijn verwijzingen naar zowel de klassieke als de christelijke traditioe, wist hij zich vanuit zijn atelier te Antwerpen op te werken tot één van de meest toonaangevende schilders van zijn tijd. In deze fictieve bigografie beschrijft Simon Spruyt op zijn eigen, artistieke, literatuur- en kunstminnende manier het leven van een (verzonnen) toonaangevende kunstschilder tijdens de Antwerpse Goudend Eeuw van de Barok. Het resultaat een nieuw grafisch hoogtepunt in Spruyts werk, is een bitterzoet portret van een man die zich meer dan eens stoot aan dezelfde steen.

Dargaud

 • Dertien 25: The XIII history SC, HC en LX Met dossiers en achtergronden over de gebeurtenissen en personages van de Mayflower cyclus (deel 20 tem 24). Deze tweede cyclus start bij de overname van Sente (scenarist) en Jigounov (tekenaar).
 • Kat van de rabbijn 8: Amandelmandje
 • Blueberry integraal 1 (herdruk)
 • Blueberry integraal 2 (herdruk)

Uitgeverij L

 • Agent 327 integraal 4 Al mijn hele leven groot fan.
 • Ekho 8: De sirene van Manhattan
 • Carbeau 3: Grosser mercedes 770K Berli de Carbeau neemt deel aan een rally voor de rijken der aarde, die leidt van Kabul naar Moskou. De deelnemers worden van meet af aan geteisterd door sabotageacties, maar dat is niets vergeleken bij het onheil dat ze nog te wachten staat. De rally is het doelwit van rebellen en daarom zet de Russische geheime dienst de achtervolging in. Er staat veel op het spel: als de redding te laat komt, gaan er koppen rollen – letterlijk en figuurlijk. Berli en haar vriend Logan doen er alles aan om een bloedbad te voorkomen.
 • Jylland 2: Dode macht
 • Elsje 8: Uber puber
 • Suus en Sas 16: Bad hairday Van onze eigen ernemse striptekenaar Gerard Leever

Standaard

 • Suske en Wiske 349: Het lekkere lab Barabas is zijn uitvindingen beu en wil de wetenschap aan de haak hangen. Tot hij via Sidonia op het idee komt om te gaan kokkerellen. Hij gebruikt zijn wetenschappelijke kennis nu in de keuken. De prof fabriceert een revolutionair product gebaseerd op het DNA van planten en dieren en maakt hier eetbare wolken van, naar het idee van zijn collega’s uit De Wolkeneters. De eetbare wolkjes hebben heel veel succes en dat komt een jaloerse Italiaanse chef ter ore. Die baat zelf een restaurant uit dat vierkant draait omdat zijn kookkunsten niet te vreten zijn. Hij tracht de eetbare wolken van Barabas over te nemen ten einde ze te verkopen in zijn eigen zaak. Maar Barabas wil zijn werk niet zomaar afstaan. Daarop infiltreert de Italiaanse chef in het restaurant van de prof met alle gevolgen van dien. Het zal Suske en Wiske en hun vrienden bloed, zweet en tranen kosten om de dwaze kok te stoppen
 • De Rode Ridder 263: De vervloekte talisman
 • De Kiekeboes 153: Achteraf bekeken
 • Urbanus 185: Het geleende kunstgebit
 • De Kampioenen 104: Vrouwen aan de macht

Ballon Comics

 • Bff’s 8: Piste and love
 • Jommeke 296: De vuurdraak

De Harmonie

 • Peter’s zeurkalender 2020

Scratch

 • Joost Swarte: Overal

Arboris

 • De vuurpoel 3: Monddragon

Futuropolis

 • De krochten van Vourle Zijn fans zullen blij zijn, Marc-Antoine Mathieu is trouw gebleven aan zichzelf en heeft zijn wereld zo bewonderenswaardig aangepast aan dit project rond het prestigieuze museum. Een expert is belast met het bestuderen en catalogiseren van de oude prestaties van het Musée du Révolu. Onder begeleiding van zijn leerling Leonard zal hij niet stoppen met het verkennen van de ingewanden van dit mysterieuze museum, waarvan de naam zelf een raadsel blijft.

Pear Productions

 • Ridder Dolf: Het geheime wapen
 • Sam en Sara: Je kunt meer dan je denkt Sam en Sarah vertelt het verhaal twee helden. Twee helden in een rolstoel, Sam en Sarah. In een prachtig getekende strip leren we deze twee rollende kinderen kennen die in de klas zitten met lopende kinderen.

Oogachtend

 • Dieter van der Ougstraete: Dino

Comicwatch

 • Lemuria 3: Race naar het verleden SC en HC
 • De Witte indiaan 3: Thuiskomst SC en HC

Catullus

 • Fokke en Sukke scheurkalender 2020

Sherpa

 • Ype Een buitenkansje voor doe het zelvers
 • Extasses

Scratch

 • Ulli Lust: Stemmen in het duister Duitsland, 1944. Het Derde Rijk loopt op zijn einde. Hermann Karnau is een geluidstechnicus die is geobsedeerd door de menselijke stem in al zijn gedaanten. Hij wil hem zo compleet mogelijk vastleggen: als de tirades van de Führer, het gebrul van de menigte, de kreten van een soldaat in doodsnood. Door zijn werk voor de nazi’s komt hij terecht bij het gezin van Joseph Goebbels. Daar ontmoet hij Helga, de oudste dochter. Het onschuldige meisje begint zich te realiseren in wat voor gruwelijke wereld ze leeft.
 • Vanistendael: Penelope Ontroerend, ontwapenend en onderhoudend. Maar bovenal: door en door menselijk. Penelope is onmiskenbaar van de hand van Judith Vanistendael. Met zwierige stijl en kleurige aquarellen vertelt ze het verhaal van een alledaags gezin, van een mama, papa en dochter met hun demonen, eenzaamheid en verbondenheid.Penelope is vrouw, moeder en chirurg. Terwijl thuis haar dochter worstelt met de ablatief en met haar puberteit, redt Penelope levens in een veldhospitaal in Aleppo. Maar in de bikkelharde oorlogsrealiteit verliest ze ook patiënten, loopt ze trauma’s op, en merkt ze dat ze haar roeping steeds moeilijker verzoend krijgt met haar gezin.

Hum

 • Kitty Beaufort zoekt het uit
 • Tex Willer in kleur 7: Cinnamon Wells