Nieuwe titels 16 oktober

16 okt 2019  ·

 

Dupuis

 • Yoko Tsuno Integraal 6: Robots van hier en elders

Uitgeverij L

 • Douwe Dabbert 17: Bombasto met het boze oog SC en HC
 • Southern Bastards 1: Hier ligt een man Na jaren niet in zijn geboortestad te zijn geweest keert Earl Tubb terug naar Craw County om het huis van zijn overleden vader leeg te halen. Zijn vader was een harde, rechtlijnige politieman die zich verzette tegen coach Boss, de man die zowel het football team als de stad in een ijzeren greep houdt. Dit moest hij uiteindelijk met de dood bekopen en Earl besluit genoegdoening te eisen en de boel tegen beter weten in recht te trekken. Maar dan komt de corruptie die in Craw County heerst naar boven en lijkt rechtvaardigheid ver te zoeken.
 • Serum Parijs, 2050. Sinds de zuiveringen na de wisseling van het regime lopen de spanningen nog steeds hoog op. Kader woont alleen, afgezonderd in zijn appartement in de transitzone. Hij is gescheiden, maakt geen contact met zijn collega’s bij het windparkonderhoud, spreekt met niemand. Hij kan niet liegen doordat hij een injectie heeft gekregen met serum, een psychoactief middel dat in het kader van het Waarheid-Veiligheid programma wordt toegediend aan mensen die in aanraking zijn gekomen met de wet. Of hij het nu leuk vindt of niet, hij kan alleen de waarheid zeggen. En die vloek maakt zijn leven tot een hel.
 • Quaco (herdruk) SC en HC

Jessecartoons

 • De Rechter 22: Kopzorgen en hoofdzaken

– Vanaf 18 oktober

Daedalus

 • Samoerai 12: Het oog van de draak De kracht van de mens is de kracht van zijn ziel. De kracht van de samurai is die van zijn zwaard. Vele jaren zijn verstreken sinds de dood van de verschrikkelijke Sisters of the Shadow. En toch, in de duisternis, heeft iemand zijn wraak nog niet opgegeven. Gelovend om Sekiyo, een jeugdige liefde te helpen, komt Takeo oog in oog te staan ​​met een hele kliek van gekke ronijnen, geleid door de mysterieuze en krachtige Masayo. Ze lijkt vastberaden om af te maken wat ze is begonnen. Vervolg van de razend populaire samoerai-reeks.
 • Samoerai Legenden 5: Uiterlijke schijn
 • Ik ben een kathaar 7: Voltooiing
 • De reis van Marcel Grob Het waargebeurde verhaal van Marcel Crob, een Elzasser die gedwongen deel uitmaakte van de waffen-SS, verteld door zijn kleinneef. Op 11 oktober 2009 wordt Marcel Grob, een 83-jarige man, ondervraagd over een donkere passage in zijn leven. Op 28 juni 1944, zoals 10.000 Elzasser, werd hij opgeroepen door het Duitse leger. Tientallen jaren later moet hij de rechtbank ervan overtuigen dat hij geen crimineel is. Met een historisch extra dossier in dit deel. De Reis van Marcel Grob, in dit verhaal gebaseerd op het oorlogsverleden van de grootvader van één van de scenaristen, kunnen we kennismaken met Marcel Grob, een jonge man die in Elzas woont en in het jaar 1948 “ vrijwillig of niet ?” ingelijfd wordt bij de Waffen SS, net zoals 10 000 anderen van zijn kameraden uit die streek. In de vorm van een gerechtelijk onderzoek gaan we terug in de tijd en krijgen we een beeld van deze mensen die onder druk de meest gruwelijke oorlogsdaden moesten plegen. Pijnlijke herinneringen voor Marcel Grob, maar ook voor de lezer is het héél pakkend om te zien hoe bepaalde divisies van de Waffen SS de meest gruwelijke bloedbaden uitvoerde. Een verhaal over de tweede wereldoorlog die ons vooral doet nadenken hoe moeilijk het is om te oordelen over oorlogsdaden. Vooral de drie letters op het SS paspoort “FRW” (freiwilligen), maken een groot verschil in het lezen van dit album. Spannend vanaf de eerste bladzijde, zijn we geboeid om het oorlogsverleden van deze soldaat te leren kennen, vooral hoe hij dit ervaren heeft, zijn houding tov zijn kameraden, officiers, slachtoffers tot op het einde blijven we, ons, als lezer, een mening vormen over hoe wij in die omstandigheden zouden gereageerd hebben. De prachtige tekeningen en inkleuringen maken het bijzonder sereen om dit album te lezen, geen overdadig geweld en actiescenes, maar een intiem en eerlijk doch wel aangrijpende en soms dramatisch verhaal. Nooit oordelend maar altijd in vraag stellen maakt dit album juist bijzonder. Alle seizoenen zijn wit leerde Marcel Grob zijn kameraden en als je verhaal leest zal je ook weten waarom…
 • Bloedkoninginnen – Eleonora 5:De zwarte legende
 • De lijkwade 2: Turijn 1898 De plot van De Lijkwade speelt zich af doorheen verschillende eeuwen, in verschillende landen, terwijl zijn personages de hoofdrolspelers zijn van een verhaal dat in elk van de tijdperken heropleeft. Turijn, mei 1898. Lucia, de enige dochter van Baron Tomaso Pastore uit Urbino, geeft zichzelf voor de eerste keer aan Enrico Spitiero, een jonge advocaat en socialistische plaatsvervanger. De baron, leider van de monarchistische partij, is vurig katholiek, terwijl de liefhebber van Lucia, Enrico, een beruchte atheïst is. Terwijl op straat demonstranten “Down with the monarchy” roepen, fotografeert Secondo Pia de “lijkwade” in de kathedraal van San Giovanni Baptista. Voor de Baron d’Urbino is het gezicht van Christus geopenbaard. Onmiddellijk, in de kamer van afgevaardigden, veroordeelt Enrico een goocheling van de monarchisten om “op de troon van het Huis van Savoye te zitten”. In het publiek woont Lucia hulpeloos de ruzie tussen haar vader en haar geliefde bij.
 • Sherlock Holmes en de tijdreizigers 2: Fugit irreparabile tempus
 • Zij schreven geschiedenis: Lodewijk de heilige SC en HC
 • Broceliande 5: De Feeënspiegel
 • 7 Wonderen 7: De kolos van Rhodos
 • Duisternis 5: Schepsels Slot van deze vijfdelige fantasysaga.
  Door de laatste tekenaar van Durango en BEC! Er komt er slechts één per eeuw, in een pantser van ijs, houdt in zijn wrekende hand onze redding. Zo spreekt de profetie. Maar is Ioen gekozen? Hij beweert het tegenovergestelde, maar het is nog in hem die de hoop van Koning Ti-Harnog en zijn volk doet rusten … Chaos regeert nu over het koninkrijk, binnengevallen en geteisterd door steeds meer talrijke en verraderlijke schepselen. Koning Ti Harnog heeft Ioen en de ridder Arzamas hard nodig om hem te helpen vechten, zelfs als hij hen verantwoordelijk houdt voor de ramp. Zullen de twee rivalen hun krijgskunsten combineren om het rijk te beëindigen draken?
 • Aquablue 16: Rakahanga!
 • Frontlinies 6: Het paradijs voor jagers SC en HC
 • Excalibur Kronieken 6: Vijfde lied Morgane Leer jezelf te verdedigen, dan te overwinnen … Of sterf! Natre, bewoond door de geest van Cernunnos, beveelt de christelijke legers van Patricius. Zijn doel: Avalon veroveren. Van hun kant proberen Merlijn en Viviane hun bondgenoten te verzamelen om het heilige eiland te verdedigen en proberen koning Glywys ervan te overtuigen de doorgang op zijn land te weigeren aan de horden Patricius. Ondertussen is Morgane op het eiland Skye ingewijd in de magie en de kunst van het vechten. Hoe meer ze leert, des te preciezer zijn haar doelen. Knappe verstripping van de Legende van Excalibur, van de hand van Istin (De Druïden).
 • Orakel 9: De Wolvin

Sanoma

 • Donald Duck premium 17: Het verloren volk
 • Jan Jans en de kinderen 63