Nieuwe titels 2 oktober

2 okt 2019  ·

 

Standaard

 • Rode Ridder Integraal 5: De eerste avonturen 1965 – 1966  
 • Rode Ridder special 1: De toverspiegel Met het achtenvijftigste album van De Rode Ridder, De Toverspiegel, schreef tekenaar en scenarist Karel Biddeloo in 1973 stripgeschiedenis. Niet alleen maakte de fee Galaxa, die de reeks daarna met haar aanwezigheid zou blijven kruiden, voor het eerst haar opwachting, ook Bahaal nam in de loop van dat verhaal definitief zijn rol als aartsvijand van de Rode Ridder op. Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de serie, én als eerbetoon aan Karel Biddeloo, publiceert de Vlaamse tekenaar Patrick Cornelis in oktober een remake van dat album. Deze nieuwe versie blijft trouw aan het oorspronkelijke verhaal, waarin Johan (de Rode Ridder) een strijd op leven en dood uitvecht met een roversbende
  Nero: De stallaert jaren 5
 • Suske & Wiske classics 25: De mottenvanger
 • Suske & Wiske classics 26: Bibbergoud
 • Suske & Wiske classics 27: De bronzen sleutel
 • Suske & Wiske classics 28: Jeromba de Griek Toen de Noorman nog een klein Noormannetje was maakte dit album grote indruk.

Matsouka

 • Mamette: Herfstblaadjes Mamette is oud. Maar niet versleten. Ze heeft kinderen en kleinkinderen, maar ook vrienden en vriendinnen met wie ze vanop een bankje de gang van zaken in de grootstad bekijkt en van commentaar voorziet. Met nostalgie en humor slaat ze zich door het leven, en laat de mensen rond haar baden in liefde en warmte. Nob (ook bekend van Dad) maakte met Mamette een ontroerende, geestige en vooral heel mooie strip over een bejaarde vrouw die haar mannetje staat in een druk
 • Astrid ijskoud : Hoe je het monster van Loch Ness ijskoud maakt

Dupuis

 • Zwendel 3: Lady Z SC en HC Een eigen reeks voor Zwendel, de slechterik uit Robbedoes en Kwabbernoot. Kleurrijke personages en spetterende dialogen in een reeks met veel vaart en humor. José Luis Munuera, de Spanjaard achter Fraternity, Betoveringen, De Campbells en vele andere.
 • Yoko Tsuno 29: Engeltjes en valken Extra dik album ter ere van de vijftigste verjaardag van Yoko Tsuno
  Yoko reist naar het verleden om twee kinderen te redden van een treinongeluk in 1935. Daarna vliegt ze met een Heracles naar Egypte om een gemummificeerde Egyptische prinses naar haar thuisland terug te brengen. Ze beseft nog niet dat ze het slachtoffer dreigt te worden van een duivels complot.
 • Buck Danny integraal 3
 • Tango 3: In de schaduw van Panama SC en HC
 • Dood en opgegraven: Lijk op de loop

biloan

 • Een godverdomse klootzak: Isabel Twee grootheden uit de stripwereld Régis Loisel ( Magazin Général, op zoek naar de tijdvogel, De Grote Dode,) en Olivier Pont ( Losse Eindjes, Over de Grenzen van de tijd, ontboezemingen,) Max’ moeder is net begraven. Als enige erfenis heeft hij twee foto’s van haar, met hem als kind, van toen ze in Brazilië woonden. Op elk foto staat een andere man. Is een van hen zijn vader? Hij duikt in zijn verleden en trekt naar een kamp in de Amazone. Zijn hunker naar avontuur en exotiek botst al snel op de werkelijkheid van de jungle in de jaren 70. Hij treft er een gebied aan dat getekend is door geweld en prostitutie en waar de wet van de sterkste geldt. Een vrolijk en pittig drietal staat hem bij in zijn zoektocht: twee Franse verpleegsters en, vooral, een jonge, stomme Braziliaanse, Baïa, zijn onmisbare gids.
 • De man die niet bestond Nadat hij de roman van Marcel Aymé, Schijn bedriegt, virtuoos bewerkte, maakt Cyril Bonin in zijn eentje een verhaal dat de schrijver vast ook had gewaardeerd! Door zijn verhaal te situeren in de filmwereld, denken we automatisch aan een andere geniale poëet, Woody Allen. Voor Leo Miller, alleenstaand informaticus, lijkt het leven vaak een droom. Hij beschouwt fictieve personages uit Amerikaanse komedies, die hij dagelijks verslindt in de cinematheek, als rijkere en echtere aanwezigheden dan de meeste mensen met wie hij omgaat. Of toch zeker dan hemzelf. Alsof hij zijn leven leidt terwijl niemand zijn bestaan opmerkt. Maar hij ontdekt al snel dat je je niet ongestraft kunt afkeren van de werkelijkheid. Als bij toverslag verliest hij zo zijn fysieke materialiteit. Hij is veroordeeld als spook de eeuwige toeschouwer te blijven die hij al was. Hij verschuilt zich in de cinematheek, waar hij valt voor de charme van een jonge actrice, Françoise Angelli, die The Apartment voor komt stellen. Een vrouw die alleen bestaat in haar rollen en die getroffen kan worden door hetzelfde onheil als hij.
 • Over de grenzen van de tijd (herdruk)

Glenat

 • Gunfighter SC en HC. Voor de fans van Blueberry en Undertaker! Meesterwerk door een toptrio van auteurs Bec voor het scenario, Michel Rouge voor de tekeningen en Corentin Rouge voor de inkleuring het dreamteam voor een spetterende nieuwe reeks waarin we nog vele delen verwachten. Altijd goed. Soms ruw. Nooit Ploertig. Ergens op de vlaktes in Arizona. Terwijl de ‘longhorns’ (Amerikaanse runderen) ruimte nodig hebben doet het prikkeldraad voor de eerste keer zijn intrede het touw van de duivel, zorgt ervoor dat de conflicten tussen de grootgrondbezitters escaleren. De ranchers treffen plots een man aan die bewusteloos is en die zich vastklampt aan zijn colt.
 • Lao Wai 3: De val van het zomerpaleis

Casterman

 • De oorlog van de Lulu’s – Spin-off 2: Door de ogen van Luigi

Le Lombard

 • De oorlog winnen 2: Het koninkrijk Ressina
 • Getekend: De gezichtslozen Een uitzonderlijk episch fresco van de scenarist van Sykes, Pierre Dubois, over de Dertigjarige Oorlog, een sombere en boeiende periode in de geschiedenis Met grafische katern achteraan het album met verkennende schetsen voor de personages Duitsland, 17e eeuw. De Dertienjarige Oorlog raast door het land. De Gezichtslozen vormen een compagnie huursoldaten van geharde oorlogsveteranen die het geweld beu zijn. Op een dag ontdekken ze, op de vlucht voor een talrijk leger, een verborgen doorgang naar een vallei die gevrijwaard is van de oorlog. De soldaten worden er verwelkomd door de bewoners en besluiten zich er te vestigen en hun wapens neer te leggen. De oorlog volgt hen echter als een schaduw en ze moeten een hoge prijs betalen om dit laatste vredige oord te beschermen.
 • Alfa 14: Domino’s
 • Purple heart 1: De redder Eerste deel van een grootse detective reeks in de genre van Sherman en Zwarte Dhalia. Stap mee in de fascinerende wereld van New York in de jaren 50, samen met Josh Harrison, een oud-strijder die het Purple Heart kreeg, een decoratie voor oorlogshelden uitgereikt door de president hemzelf! Warnauts en Raives kennen we van Venetiaanse Suites en De Goudsmid maar hier gaan ze een andere kant op met echte detective! Het worden telkens afgeronde verhalen van 64 pagina’s waarvan er één per jaar zal verschijnen, het begin van een mooie reeks.

Dargaud

 • Ira dei 3: Normandische furie Het Eerste deel van de tweede cyclus. Wat deden de Noormannen in Zuid-Italie? De slag bij Venosa. Na Sicilië maakt Zuid-Italië nu kennis met de Normandische aanvalsdrift. Nieuwe Normandische huurlingen sluiten zich aan bij de troepen van Guillaume de Hauteville, gelokt door de verhalen over hun exploten. Zij brengen het Byzantijnse leger, geleid door kapitein Dokeianos, een verpletterende nederlaag toe. Basileus Michaël IV neemt radicale maatregelen om die vijand het hoofd te bieden. Hij laat Maniakes uit de kerkers halen en zet hem aan het hoofd van zijn leger. Maniakes is een brok haat en is vastbesloten zich te wreken. De Kerk vindt het machtsvertoon van de Normandiërs maar niets, maar kan de Byzantijnse nederlagen wel waarderen. Étienne krijgt als vertrouweling van Guillaume de opdracht ervoor te zorgen dat het Normandische leger geen nieuwe bedreiging wordt voor het christelijke geloof. Tancrède trekt, op zijn beurt, opnieuw ten strijde aan de zijde van Harald, die zijn oude vriend maar een zwakkeling vindt. Er dreigt weer strijd tussen Normandiërs en Byzantijnen, listen en intriges zijn niet van de lucht. Scenarist Vincent Brugeas is ook bekend van WO II-strip The Regiment.
 • Emma en Charlotte 4: Wat het hart wil

Ballon Comics

 • De hartendiefjes 3: Belle is het beu

Scratch

 • Wasco pinguins scheurkalender 2020

Soul Food Comics

 • Hoe ik probeerde een goed mens te zijn
 • Darwin de reis met de HMS Beagle

Personalia

 • Jelmer 1: Wie dienen wij hiermee

Oogachtend

 • Brecht Evens: Lontano Portfolio met 36 prenten van Brecht Evens.

Bries

 • Jim Curious tocht door de jungle Onderwater-avonturen in 3-D! Goed beschermd door zijn duikpak gaat Jim Curious op ontdekking in de oceaan. Jim Curious is een verhaal zonder woorden voor avonturiers van 7 tot 77 jaar.