Nieuwe titels 27 november

27 nov 2019  ·

 

Signeersessie

 • Zondag 15 en zaterdag 21 december zijn er weer signeersessies bij de Noorman. 

 

Extra openingstijden op:

Zondag   1 december van 13:00 tot 17:00
Maandag 2 december van 13:00 tot 17:00

Luxe uitgaven:

 • Luxe Jeremiah 37 “Het Beest” uitgave Stripwinkel Fantasia
  150 ex. met genummerde en gesigneerde prent. € 79.00

 

 • Luxe Corto Maltese “ De Dag Van Tarowean” Luxe groot formaat  slechts 70 ex. met gesigneerde ex libris. € 200.00

 

 • Luxe Bruno Brazil uitgave Khani In de bijlage de NL cover, een voorbeeld van een pagina en van een schetspagina. 1 van de 6 blz. van de door W. Vance getekende platen “Rode ketting” (nooit afgewerkt) Oplage 100 ex. met genummerde en gesigneerde ex libris € 135.00

 

 • Asterix hommage. Luxe uitvoering met linnen rug en een door Stedho gesigneerd prentje in een oplage van 250 ex. € 39.00


Wil je een van bovenstaande luxe albums? Laat het de Noorman dan weten.

Daedalus

 • Sherlock Holmes Society 2: Zwart zijn hun zielen
 • Het venijn 1: Vuurregen HC Tekeningen én tekst door Astier die we kennen van het album “ Zo maak je fortuin in 1940 “ . Dit is zijn eerste Western alle ingrediënten die nodig zijn zitten in dit eerste album vervat: Intriges, spanning, actie, avontuur, wraak, mysteries. Neem een grote dosis Blueberry, een beetje Comanche en wat Bouncer en je komt ongeveer in de sfeer van HET VENIJN. Emily het hoofdpersonage draagt een geheim verleden mee dat we aan de hand van flash-backs leren kennen. Emily geïnspireerd op het personage van Claudia Cardinale in de film “ Once upon a time in the West” is een sterk karakter die graag de geweren laat knallen en niet onder doet voor de mannelijke cowboy’s maar anderzijds ook interesse heeft in literatuur. Dit maakt haar bijzonder boeiend. In de strip zit tevens haar schrift met foto’s en details over de periode waarin de strip zicht afspeelt, namelijk de periode van Butch Cassidy en The Kid, de periode van de Pinkerton Agency ( Trouwens de 2 agenten die in de strip voorkomen hebben echt bestaan).

Sanoma

 • Donald Duck Classics 2: Casablanca 
 • Donald Duck lege box 

Concerto Books

 • Chris Ware: Rusty Brown NL
 • Ongedierte Een getekende metafoor van de samenleving. Een verhaal over illegalen en wettelozen, rampzalige liefdes en eenzaamheid. Het Ongedierte speelt zich af aan de oevers van de Italiaanse rivier de Po. De langzaam verdwijnende ochtendmist op de Povlakte weerspiegelt het desolate leven van Bruno, die probeert zijn geliefde Ennio te vergeten. Ennio liet Bruno achter met een gebroken hart. Bruno sleept zich voort door het leven, hier aan de waterkant. Hij trekt veel op met de oude Maria die in haar eentje aan de rivier woont sinds haar man is overleden. Samen proberen ze er het beste van te maken. Op de bouwplaats waar Bruno vroeger heeft gewerkt, ontmoet hij op een dag Anton. Anton is een jonge, ontsnapte illegaal uit Moldavië. Bruno verbergt Anton in zijn huis. Tussen de twee mannen ontstaat een bijzondere vriendschap. Maar plotsklaps staat Ennio weer voor de deur… Dit boeiende debuut van Piero Macola is met potlood getekend, in prachtige, sfeervolle kleurschakeringen. Piero Macola (1976) werd geboren in Italië en is nu woonachtig in Parijs. Hij maakte ook de albums Kérosène, Dérivés en Le Tirailleur.

Prestige

 • Iguana was een dictator, een perverse sadist en zo hevig gevreesd dat zelfs na zijn onmiskenbare dood de doodsbange bevolking van La Colunia geen rust kon vinden. De research van een ambitieuze Amerikaanse journalist brengt bijgeloof, sentimenten en angsten aan het licht die nog steeds volop leven. Trillo en Mandrafina, twee grootheden uit de wereld van de Zuid-Amerikaanse strip, vertellen hier een aangrijpend relaas over totalitarisme, met sarcasme en een vleugje zwarte humor.

Arboris

 • Indianenreeks de complete serie 2: Wraak Hans G. Kresse werd beroemd met zijn Eric de Noorman, maar van jongs af aan lag zijn hart bij de Noord-Amerikaanse indianen. Gedurende zijn meer dan 50 jaar durende carrière zou hij regelmatig strips over indianen maken, met als hoogtepunt De indianenreeks, waar hij negen delen van schreef en tekende. Het tiende bleef door zijn overlijden onvoltooid. Deze verhalen zullen met nieuwe letteringen en opgefriste kleuren gaan verschijnen in drie delen, die telkens ook een uitgebreid dossier over strip en auteur zullen bevatten, geschreven door Kresse-kenner Rob van Eijck. HC, in kleur, met dossier.

Bries

 • Maelstrom naar Edgar allan Poe De Maelstrom, de beruchte draaikolk ten zuiden van de Noorse eilandengroep de Lofoten, inspireerde meer dan één schrijver. Het bekendste verhaal is allicht ‘Afdaling in de Maalstroom’ van Edgar Allan Poe. Hierin vertelt een schijnbaar oude man hoe hij en zijn twee broers enkele jaren eerder op hun vissersboot werden meegesleept in de Maelstrom en hij als enige overleefde. Céline Hudréaux herwerkte Poe’s tekst tot een poëtische beeldroman. Haar etsen verhalen het onfortuinlijke lot van de drie broers tegen de achtergrond van leven en werken in een vissersdorp.

Ottens

 • Kuifje in zicht genummerd en gesigneerd De laatste exemplaren  genummerd en gesigneerd, van €65 voor €25 Zonder enige twijfel kan Herge beschouwd worden als de meest bekende Europese stripmaker. Vanaf 1946 verschenen er hardkartonnen albums met de avonturen van Kuifje in een Nederlandse vertaling. Van 1960 tot 1969 werd overgegaan op een slappe kaft met linnen rug. De in deze periode uitgegeven albums zijn zeer gezocht onder de stripliefhebbers die er soms zelfs forse bedragen voor over hebben. Voor hen is het uitermate plezierig dat nu deze uitgave op de markt is gebracht waarin alle drukken, edities en varianten zijn opgenomen, temeer daar de bekende Strip catalogus van Matla alleen de eerste druk van de verschillende edities vermeldt. Het boek is een geheel herziene, uitgebreide en bijgewerkte heruitgave van ‘De albums van Kuifje in concreto’ (1992). De uitgave biedt ook waarde-indicaties, kleurenfoto’s van voor- en achterzijde van de albums en enige, soms wat anekdotische informatie over de diverse verhalen

Catullus

 • Fokke & Sukke: Afzien van 2019

Uitgeverij L

 • Argus: Nieuwsoverzicht 2019

Delcourt

 • 3 seconden 3 seconden, de tijd dat het licht 900.000 kilometer aflegt, de tijd van een schot, een traan, een tekst, een explosie. Via een krachtige grafische zoom vertraagt Marc-Antoine Mathieu de tijd, zodat je als lezer in een gebeurtenis -die in werkelijkheid slechts 3 seconden duurt- een volledige verhaal kan ontdekken. Een absoluut origineel en volstrekt innovatief beeldverhaal!