Nieuwe titels 18 december

18 dec 2019  ·

 

Extra openingstijden

 

 • Stripboekhandel de Noorman is op zondag 22 en maandag 23 december van 13.00 tot 17.00 geopend
 • As. zaterdag 21 december signeert o.a. Leon Verhoeven het stripkookboek

Sanoma

 • Donald Duck pocket 295: Neefjes van de sneeuw
 • Santa kerst glossy Met o.a. Stef de Reuver als kerstman en Christmas for geeks

Syndikaat

 • Eugene to go 11 Eindelijk zet Eugene de stap naar een eigen koffiezaak.
  Maar met complimenteuze obers, zonaanbiddende aliens, bijklussende Chinezen en eigengereide smart speakers is de weg bezaaid met hobbels.
  Eugene 11, lekker bij de koffie. Thuis of to go.

Querido

 • Zwerveling
 • Jane de vos en ik

Arboris

 • Maarten Milaan integraal 1: Vliegtuigtaxi Maarten Milaan is een vrije vogel, die met zijn oude vliegtuigje, de ‘Pelikaan’, in de uithoeken
  van de aarde transport- en taxivluchten uitvoert. Hij blijft onverstoorbaar, wat er ook gebeurt, en raakt geregeld betrokken bij kwesties waarin hij door zijn gevoel voor rechtvaardigheid gedwongen wordt partij te kiezen. Zo belandt hij keer op keer in het kamp van de onderdrukten en moet het dan opnemen tegen patsers, potentaten en jagers op groot wild. De stripreeks, die circa dertig jaar lang in het weekblad Kuifje heeft gestaan, maakte door de bijzondere en vaak persoonlijk getinte scenario’s van Christian Godard grote indruk op meerdere generaties lezers en veel stripliefhebbers kunnen zich nog altijd exact bepaalde verhalen herinneren. In vier bundelingen van telkens zo’n 200 pagina’s zullen alle Maarten Milaan-verhalen – inclusief de moeilijker te vinden korte verhalen – chronologisch worden afgedrukt, met waar nodig gecorrigeerde vertalingen en nieuwe letteringen. Elk deel bevat ook een groot door Patrick Gaumer samengesteld dossier, waarin Godard vertelt over zijn carrière en over het ontstaan van elk verhaal.
 • Jerry spring 3: Onrust in San Juan Dat stripmaker Jijé zijn strip Jerry Spring heel graag schreef en tekende blijkt wel uit het hoge tempo waarmee hij vanaf het begin (in 1954 in het weekblad Robbedoes) zijn verhalen afleverde. Jijé, de man die de leermeester is geweest van Franquin, Morris, Will, Giraud en Mézières, was van mening dat de inkleuringen van de pagina’s afbreuk deden aan het resultaat en wist te bereiken dat Dupuis na een aantal albums in kleuren in 1974/1975 vier albums in zwartwit uitgaf, maar pas met deze integrale uitgave zullen alle door Jijé getekende verhalen worden uitgebracht in de vorm waar de tekenaar de voorkeur aan gaf, afgedrukt in zwartwit op daarbij passend crèmekleurig papier. Elk deel is voorzien van een uitgebreid dossier in kleuren over de strip en de auteur, en ook de omslagen en andere illustraties in kleur en zwart-wit die Jijé van Jerry Spring gemaakt heeft zullen niet ontbreken.