Nieuwe titels 10 januari

10 jan 2020  ·

 

De Noormannen zijn weer terug van hun expeditie en hebben mooie strips meegenomen.

Dargaud

 • Luitenant Blueberry 1: Apache Rancune SC en HC Even wennen maar past prima bij de overig Blueberry titels. Tijdens een patrouille in de omgeving van een indianenreservaat, is Blueberry getuige van de moord op twee stamvrouwen door drie blanke jongeren. Hij wil een nieuwe indianenoorlog tot elke prijs vermijden, en gaat op zoek naar de clan. De twee slachtoffers zijn niemand minder dan de vrouw en de dochter van de oorlogszuchtige krijger Amertume. Hij krijgt steun van de woeligste leden van de groep. Zal de strijdbijl begraven blijven? In het fort brengt Blueberry verslag uit bij zijn commandant
 • Bollie & Billie 37: Wie is de mooiste van het land?

Dupuis

 • Adler de tweekoppige adelaar 3: Ik ben wie ik ben SC en HC De beroemde Duitse piloot Hans Raeder is ervan overtuigd dat hij wordt bewoond door de geest van James O’Brady, een Amerikaanse piloot die op een stormachtige avond vocht. Verplicht om te begrijpen wie hij was om te overleven, moest Hans / James omgaan met de mensen die het leven van Hans Raeder maakten. En zelfs als hij zich een Amerikaanse piloot voelt, is het leven van deze Duitse piloot dan niet meer wenselijk? Het Derde Rijk maakt goede piloten van sterren. En dan is er deze liefhebbende en bewonderenswaardige moeder en vooral deze jonge vrouw die Hans leed, maar dat James zal weten hoe lief te hebben. Het valt nog te bezien of deze uitwisseling van lichamen definitief of omkeerbaar is. Hiervoor zal Hans / James moeten teruggaan naar de oorsprong van deze vloek: de Eerste Wereldoorlog en een klein eiland verloren in het midden van de Stille Oceaan. De coming of age van twee piloten aan de vooravond van WOII. Origineel concept: de tweekoppige adelaar bestaat uit twee reeksen die aan elkaar verwant zijn en die vertellen over het leven van een Duitse en Amerikaanse piloot. De Amerikaan James O’Brady in Eagle, door Buendia en Andrieu, de Duitser Hans Raeder in Adler, door Wallace en Camp. Hoe worden ze groot als man, als patriot en als piloot? Is hun kijk op het leven onderling inwisselbaar?
 • Eagle de tweekoppige adelaar 3: Naar de bron van het kwaad SC en HC
 • Renaissance 2: Interzone Begin van een drieluik. Sciencefictionsaga van Fred Duval en Frédéric Blanchard (Man van het jaar, Wonderball en Uur U) en Emem (Uur U). Toekomstverhaal met actuele thema’s: uitputting van de natuurlijke hulpbronnen van de aarde. Voor de fans van Ravian en De werelden van Aldebaran. Genomineerd voor de prijs “beste album” op het internationaal stirpfestival van Angoulême.
 • De muziekdoos 3: Hoe het ooit begon
 • De kleine Robbe 18: De waarheid over alles
 • Jommeke 158: Het probleem van Jeff Klaxon
 • Jommeke 93: De haaienrots
 • Jommeke 71: De sprekende ezel
 • Jommeke 259: Storm aan zee

Casterman

 • De beesten burcht: Miss Bengalore Tekenaar Felix Delep levert hier zijn debuut. Dorisson vroeg aan Casterman om een tekenaar in de stijl van Milt Kahl en een vriend zei hem om eens een kijkje te nemen op de site van Felix en daar was de keuze vlug gemaakt. Zijn tekenstijl is bijzonder vloeiend, met zin voor detail, warm en doet soms denken aan Guarnido. Felix is 25 jaar en ondertussen reeds gestart aan deel 2. Deel 1 nam wat meer tijd in beslag door het zoeken naar de juiste manier van tekenen. Het verhaal zal uit 4 delen bestaan en is reeds volledig geschreven. Een strip die uiterst doordacht en origineel is, zeker een topper in wording

Glenat

 • Titeuf 15: De ballade van de vier jaargetijden

Le Lombard

 • De brokkemakers integraal 7 

Lucky Comics

 • Lucky Luke (new look) 69: Oklahama Jim
 • Lucky Luke (new look) 30: Calamity Jane
 • Kid Lucky 5: Alles kids