Nieuwe titels 29 januari

29 jan 2020  ·

 

Personalia

  • De Generaal integraal 4: 1977 – 1979 

Pear productions

  • Winterschilder het leven van Hendrick Avercamp De 17e eeuwse schilder Hendrick Avercamp is beter bekend als ‘de stomme van Campen’. Ook wordt hij wel ‘de winterschilder’ genoemd, omdat een groot deel van zijn werk bestaat uit winterse taferelen met heel veel mensen op het ijs. Hij kon niet praten, maar deze beperking compenseerde hij ruimschoots met zijn teken- en schildertalent. Zijn schilderijen zijn complete verhalen, in elk hoekje zit wel een grappig detail verborgen, zodat de toeschouwer telkens weer iets nieuws ontdekt. Over zijn leven is niet zo heel veel bekend, maar wat we weten is zo boeiend, dat er nodig een boek van moest worden gemaakt.

Scratch

  • Hilda 6: Hilda en de bergkoning HC Hilda bevindt zich in een ongemakkelijke positie: ze wordt wakker in een trollenlichaam, gedwongen om ’s nachts te leven, in het hart van de bergen met uitzicht op Trollbourg. Het is een aardige trollenmoeder die haar dochter naar Hilda’s lichaam stuurde, zodat ze een beter leven in mensen kon hebben. Behalve dat onze blauwharige heldin het zo niet hoort en een oplossing wil vinden om haar oorspronkelijk lichaam terug te vinden. Maar tijdens de beproevingen zal ze de realiteit van het leven en het verleden van de trollengemeenschap realiseren.

Sanoma

  • Donald Duck Vrolijke Stripverhalen 34: Buren met blauw bloed

Silvester Strips

  • De Zeearend 1: Atlantische oceaan 1916 1916. Op bevel van de Kaiser, voert Hugo von Krüger het commando over het krachtige zeilschip Seeadler. Hij brengt koopvaardijschepen tot zinken om de bevoorrading van geallieerden te verstoren, maar zijn erecode verbiedt hem om slachtoffers te maken. De komst van een Franse bemanning die niet van plan is om lijdzaam toe te kijken, waaronder de mooie Pénélope de Luynes, zet het leven aan boord totaal op zijn kop. Geïnspireerd op het leven van de “laatste zeerover”, Felix von Luckner (1881-1966) De Zeearend is een compleet verhaal in 2 delen. Deze strip verschijnt later ook als softcover.
  • Sanora 1: Wraak
  • Shanghai dream 1: Excodus 1938 Berlijn, 1938. Bernhard en zijn vrouw Illo, beiden van joodse komaf, ondervinden het geweld van de nazi’s aan den lijve: ze moeten hun passie voor cinema opgeven. Ze hebben geen andere keuze dan alles achter te laten en naar het buitenland te vluchten. Een verhaal dat zich afspeelt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op ware feiten en geïnspireerd door de exodus van joden naar minder bekende streken. Shanghai Dream is een compleet verhaal in 2 delen. Deze strip verschijnt later ook als softcover.
  • Olivier Varese: Pakket 1 t/m 4
  • Olivier Varese 3: Aanval op Kokonio world
  • Olivier Varese 4: De geur van magnolia