Nieuwe titels 5 februari

5 feb 2020  ·

 

Luxe uitgaven:

 • In maart verschijnen er 3 luxe uitgaven bij Microbe in een oplage van 99 stuks.
 • Liberty Bessie
  Deze nieuwe reeks heeft Bessie als hoofdpersonage, een piloot in de dop. Dat is niet evident voor een zwart meisje eind jaren 1940 in de zuidelijke staat Alabama. Nadat ze haar vliegbrevet heeft verdiend, ontvangt ze via de post het naamplaatje van haar vader, ook een piloot en een ware oorlogsheld die tijdens de Tweede Wereldoorlog boven Italië werd neergeschoten. Het vreemde is dat het plaatje in Frankrijk werd gevonden. Wat is er gebeurd? Leeft hij misschien nog? Dat wil Bessie ter plaatse uitzoeken.
 • Op Mars
  Op Mars_ speelt zich af in 2132. De natuurlijke bronnen op aarde zijn uitgeput en het leven wordt almaar moeilijker. Mars koloniseren is de oplossing om de mensheid een nieuwe toekomst te bieden. Maar voor de rode planeet massaal nieuwe bewoners kan ontvangen, moeten er enorme werken worden verricht, zoals het aanleggen van een irrigatiekanaal en het zorgen voor vegetatie zodat er op natuurlijke wijze zuurstof mogelijk is. Dat kost allemaal verschrikkelijk veel geld waardoor de aarde een praktische mogelijkheid zag in het inzetten van gevangenen om die basisbehoeften te installeren. Jasmine Stenford is een van die dwangarbeiders tussen een lot nieuw aangekomen gevangenen.
 • Ter
  Een onbekende man duikt vanuit het niets op een kerkhof in een verre wereld op. Hij is naakt en spreekt niet. Hij heeft een tatoeage van een hand wat hem de bijnaam Mandor (naar het Franse Main d’Or) oplevert. Grafrover Pip neemt hem mee naar een stad. Daar leert Mandor langzaam aan te praten. Hij blijkt een intelligente man te zijn, want ondanks een gat in zijn geheugen is hij onderlegd in allerlei mechanica die hij kan herstellen. Dat wordt geapprecieerd door de burgers van de stad, maar de religieuze machthebbers lopen minder hoog met hem op en vrezen nu bijgeloof. Is hij werkelijk de gids van een nieuwe wereld volgens een voorspelling? Of is hij gewoon een bedrieger?

Kenmerken luxe:

 • Bevat stofwikkel
  Extra schets- en illustratiekatern
  Halfband linnen
  Genummerde oplage: 99 ex
  € 79,95 euro

Wil je een van deze luxe albums laat het de Noorman dan voor zaterdag 10 februari weten. De gelimiteerde hardcover zijn € 19,95 ook deze graag reserveren.

 

Dupuis

 • Wild west 1: Calamity Jane SC De verovering van het Wilde Westen rolt als een golf over de Verenigde Staten en overspoelt ook Monument Valley, waar de Navajo’s hun toevlucht vonden. In die wereld vol geweld, zonder God of gebod, leeft Martha Cannary. Tekenaar Jacques Lamontage laat in deze realistische western zien wie deze vrouw was voor ze Calamity Jane werd. Het resultaat is een album dat meer doet dan alleen de legende verbeelden. Thierry Gloris beschrijft in zijn scenario het portret van een jonge vrouw die vecht om vrij te zijn. Het begin van een indrukwekkend epos.
 • Buck Danny integraal 4
 • Cedric 33: Zonder handen

Dargaud

 • Shi 4: Victoria Homs, tekenaar van Spaanse afkomst, was vooral in zijn jeugd geïnspireerd door tekenaars als Uderzo, Franquin, Peyo, Hergé en niettegenstaande hij debuteerde in de comics was dit niet echt zijn ding. Dankzij Dupuis kwam hij in contact met F.Giroud en samen maakten ze een aflevering in de reeks “geheimen” bij dupuis met de titel “ Het Angelus”. Het volgende project die hij in gedachten had was SHI maar Dupuis vroeg hem eerst Milennium te tekenen, dit zou hem meer bekendheid geven om dan zijn eigen reeks op de markt te brengen. Dit bleek inderdaad een schot in de roos te zijn. De adaptie van de roman van S.Larson mocht hij zelf invullen waardoor hij ook veel bijleerde. Na de reeks was het idee van Shi al wat verder gerijpt in zijn hoofd en kon hij samen met zijn vriend Zidrou eindelijk zijn reeks uitwerken. Hij koos de periode, de plaats, de kleren en Zidrou werkte het scenario verder uit. Het einde van deel 4 is het slot van de eerste cyclus. Er was nog zoveel te vertellen en nog zoveel ideëen dat ze op aanraden van de uitgever er nog een tweede cyclus aan toevoegen.

Le Lombard

 • Duke 4: Mijn laatste gebed SC en HC Duke is een getormenteerd man. Naast hulpsheriff van een klein dorpje, overtuigd van het morele aspect van zijn missie, is hij ook een eliteschutter die niet vies is van wat geweld. Wanneer er een conflict uitbreekt tussen mijnwerkers en grondbezitters, moet Duke een kant kiezen. Hij neemt zijn toevlucht op wat hij het beste kent, en het meeste vreest: zijn wapens.
 • Tango 4: Quitte of dubbel in quito SC en HC Na de Muller-affaire komt Tango op de radar van de DEA. Het federale agentschap verraadt hem anoniem bij zijn oude opdrachtgevers, om hen in de val te lokken. Tango en Mario hoopten te kunnen genieten van hun reis door Ecuador… Maar hun toeristische uitje is van korte duur, de twee makkers staan al snel midden in het strijdgewoel.
 • Rik Ringers, nieuwe avonturen 4: Gesneuveld voor Frankrijk Richard Ringers, vader van de beroemde reporter, wordt gearresteerd door de politie, terwijl hij al jaren dood was verklaard. Door zijn statuut als wees kon Rik ontkomen aan de legerplicht. Nu Rik Ringers in het vizier komt van de administratie, moet hij de wapenen wel opnemen, voor het vaderland.
 • Kinderen in het verzet 6: Ongehoorzaamheid

Casterman

 • Oorlog van de Lulu’s 6: Lucien

Vrije vlucht

 • Zwarte waterlelies Zwarte waterlelies is de verstripping van de misdaadroman Nymphéas noirs van Michel Bussi uit 2011, die in Frankrijk alle verkooprecords brak. Daarin lezen we het verhaal van drie vrouwen (een kind, een volwassen vrouw en een oude oma) die alle drie willen ontsnappen. Uit het dorp Giverny, waar ze wonen (de thuishaven van Monet en zijn waterlelies) en uit de dagelijkse sleur waarin ze zich gevangen voelen. En dan wordt de eerste moord gepleegd.

Glenat

 • Prins van de Nacht 9: Arkanea
 • De grote zeeslagen: Salamis Een zeestraat waar expansiedromen stranden. Het Perzische rijk probeert al decennialang een aantal Griekse stadstaten te onderwerpen. De opeenvolgende militaire campagnes leveren afwisselend overwinningen en nederlagen op. Een deel van Griekenland heeft zich onderworpen, andere Griekse steden kiezen voor neutraliteit en de machtige steden uit het zuiden zoals Athene, Korinthe en Olympia of Sparta weigeren te knielen. In 480 voor Christus, na meer dan vier jaar minutieuze voorbereiding, vertrekt de Perzische koning Xerxes I op een nieuwe expeditie. Een titanische oorlogsexpeditie die niet te stoppen lijkt. Maar net als de legendarische held Achilles uit de Griekse mythologie, heeft het machtige Perzische leger een achilleshiel: arrogantie. Ze zijn zo zeker van de overwinning dat de Achaemenidische vloot de hinderlaag van de Grieken te laat opmerkt. In de wateren van de straat van Salamis zullen hun dromen van expansie stranden…

blloan

 • Het lam gods: Bewonderd en gestolen

Ballon Comics

 • Bff’s 9: Beast friends forever
 • Jommeke strip – nieuwe look 180: Filicasso
 • Jommeke strip – nieuwe look 298: De schrik van onderland
 • Jommeke strip – nieuwe look 12: Paradijseiland

Leon van Dorp

 • Bevrijd
 • John’s wood house

Arboris

 • De Deentjes: Het blonde virus Auteur Clarke, die dit verhaal zowel schrijft als tekent, heeft al een lange carrière op stripgebied. Als neef van Pierre Seron (Minimensjes) begon hij zijn loopbaan bij het blad Robbedoes, waar hij vele jaren de reeks Melusine tekent, op tekst van Gilson. Daarnaast tekent hij ook veel one-shots en korte reeksen op tekst van zichzelf of anderen, en schrijft ook scenario’s voor reeksen van collega’s. Stel je toch eens voor, dat er opeens blonde kindertjes geboren worden bij van oorsprong Arabische, Aziatische en Afrikaanse ouders hoe zouden die ouders, de bevolking, de politiek en de regering daarop reageren? Hoe zouden wij reageren?! Onwaarschijnlijk? Toch is dat precies wat er gebeurt, als de Jordaanse immigrante Sorraya in Kopenhagen bevalt van een blond kindje met blauwe ogen. Ze wordt uiteraard meteen beschuldigd van overspel, maar een DNA-test bewijst dat daar geen sprake van is. In hetzelfde ziekenhuis bevalt de Deense Kirsten ook van een kindje dat er Scandinavisch uitziend, terwijl de vader toch een Mauritaniër is. Het verschijnsel grijpt om zich heen en breidt zich uit over heel Europa. Overal worden ineens ‘Deentjes’ geboren, zoals de kinderen al snel worden genoemd. Een jonge onderzoeker denkt dat het een kwestie van mutaties in het DNA is en gaat op onderzoek uit.