Nieuwe titels 10 maart

11 mrt 2020  ·

 

Matsouka

 • Piet Pinter en Bert Bibber integraal 1 Op 16 november 2019 zou Jozef Van Hove, die de stripgeschiedenis inging onder het pseudoniem POM, honderd jaar zijn geworden. Om dat eeuwfeest luister bij te zetten lanceert Standaard Uitgeverij een integrale uitgave in elf delen van Piet Pienter en Bert Bibber, de stripreeks waar zijn naam voor altijd onlosmakelijk mee verbonden zal blijven. De reeks liep van 1951 tot 1995 op de pagina’s van Het Handelsblad en Gazet van Antwerpen. Toen de verhalen later in albums werden gebundeld, bouwden ze in heel Vlaanderen een trouwe schare fans op. Welkom in de wereld van Piet en Bert, professor Kumulus, de Amerikaanse miljardaire Susan, de zingende politieagent én POM’s alter ego, de persmuskiet Theo Flitser!

Standaard

 • Urbanus 188: De 1 aprilvissers
 • Suske en Wiske Junior 1: Hij heeft het gedaan

De Harmonie

 • Sigmund weet wel raak met werkstress

Arboris

 • Tanguy & Laverdure Classic 3: Vuurgevecht in de alpen SC en HC Als een Zwitsers Jachtvliegtuig met de nodige vlieguren neerstort in de Alpen, wordt de vervanging van de jagers van het Zwitserse Luchtvoort plosteling dringend. De Mirage III maakt een goede kans, maar goedkoop zijn die niet echt. Tanguy en Laverdure worden naar Zwitserland gestuurd met een Mirage met dubbele besturing, die bestemd is voor lesvluchten. Tanguy en Laverdure moeten de Zwitserse legerleiding laten zien hoe goed de nieuwe Mirage is. Ze komen terecht in een land dat op dat moment – op het hoogtepunt van de koude oorlog – een centrum voor spionnen uit West-en Oosteuropa blijkt te zijn. Deze reeks speelt zich af eind de jaren zestig.
 • Kronieken van de zwarte maan 16: Terra secunda boek 2 Het is gelukt! Onder dreiging van de opmars van de Zwarte Maan, die zijn vazallen via de poorten van de hel naar Wismerhills planeet heeft gestuurd, is een grote evacuatie op gang gekomen en de miljoenen overlevenden zijn terechtgekomen op een nieuwe planeet, waar alles nog moet worden opgebouwd, onder het waakzame oog van Methraton. Wismerhill, die de absolute heerser is geworden, krijgt er te kampen met heel wat verrassingen, te beginnen met de ontdekking van de oorspronkelijke bevolking van de planeet, die de nieuwe bewoners absoluut niet met open armen ontvangt!

Syndikaat

 • Kapitein Ansjovis 4: Gevierendeeld

Oogachtend

 • Graph – ik

Lannoo

 • Strips tekenen

Bries

 • Drieman Ferdinand Vercnocke, de grootvader van Wide Vercnocke, werd na de Tweede Wereldoorlog veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf omdat hij als dichter zijn poëzie ten dienste had gesteld van de bezetter. Na vijf jaar kwam hij vrij. twintig jaar later kreeg hij eerherstel. Over dat verleden werd in de familie weinig gepraat. Maar rond 2015 achtte vader Bout Vercnocke de tijd rijp om via het familiearchief en de huidige stand van het historisch onderzoek alsnog te proberen de waarheid over dit verleden te achterhalen en bloot te leggen. Zoon Wide Vercnocke raakte geïntrigeerd en voelde de noodzaak om op zijn manier op zoek te gaan naar antwoorden. De geboorte van het stripalbum Drieman volgt na vijf jaar van intense contacten tussen vader en zoon, waarin beiden niet alleen geconfronteerd werden met dit verleden, maar ook en vooral met zichzelf en met hun relatie tot elkaar. In Drieman verwerkt Wide Vercnocke dit alles in zijn unieke stijl en met zijn kenmerkende stem: poëtisch, gestileerd, een verstrengeling van autobiografische en magisch-realistiche elementen. Drieman, een verhaal dat zich niet zomaar laat vastpakken.

Bonte

 • De avonturen van Tom Tempo 1: De formule van Kortbaard Het gros van zijn stripcarrière heeft Edward De Rop gewerkt voor Studio Vandersteen in de hoedanigheid van tekenaar en inkter. Te beginnen met de realistisch getekende Rode Ridder in 1959, alsook Bessy tot de meer humoristische reeksen als de Lustige Zwervers, Jerom, Robert en Bertrand, Snoek en Suske en Wiske. Hij heeft een aandeel bij quasi elke humoristische reeks binnen de studio en heeft daarmee ontegensprekelijk de stijl van de studio mee helpen defi niëren. Zelfs het uitzonderlijke Sleenovia verhaal die de overstap van Marc Sleen naar De Standaard kenmerkte, bleek grotendeels van zijn hand te zijn. Naast het studiowerk bleef De Rop aan eigen projecten verder werken, de korte strips in Iris (Stan Stikker en Clara Detective), Hans Snugger en Kwikzilver, Tijl Tempo en 4 jaar aan Pats gags voor het Pats-krant supplement van De Standaard, tot Vandersteen deze reeks overnam in 1965, dan getekend door de jonge Merho. Toen Studio Vandersteen ophield te bestaan startte De Rop in 1988 een eigen reeks op die los was gebaseerd op z’n oude Stan Stikker en Tijl Tempo figuren, Tom Tempo. In een modernere klare lijn die niet zou misstaan in het weekblad Kuifje, verschenen deze in de krant Het Volk en 7 daarvan ook in album. Veel nieuwe verhalen maar soms werden oude titels van De Rop zoals S.O.S. op de planeet Jupinus herwerkt als Tom Tempo verhaal. Alle 14 verhalen worden nu in zwart/wit op een mooi 24×31 formaat herdrukt met coverontwerpen van Scaramanga.
 • De avonturen van Tom Tempo 2: Het oog van Shava
 • De avonturen van Tom Tempo 3: De schat van gork
 • De avonturen van Tom Tempo 4: Avontuur in Australie
 • De avonturen van Tom Tempo 5: De zonderlinge mummie
 • De avonturen van Tom Tempo 6: De schipbreukelingen
 • De avonturen van Tom Tempo 7: Het stille gevaar
 • De avonturen van Tom Tempo 8: De witte raaf
 • De avonturen van Tom Tempo 9: De helse tocht
 • De avonturen van Tom Tempo 10: SOS pluturnus
 • De avonturen van Tom Tempo 11: De vermiste rockganger
 • De avonturen van Tom Tempo 12: Het geheim van Ravenburg
 • De avonturen van Tom Tempo 13: De parel van Bali
 • De avonturen van Tom Tempo 14: De spookrijder

Sanoma

 • Donald Duck pocket 298: Heibel om een eiland