Nieuwe titels 24 maart

25 mrt 2020  ·

Scratch

 • Vrijwillig dood In dit autobiografisch werk blikt Kverneland terug op het leven van zijn vader die door zelfdoding om het leven komt vlak na Steffen’s 18e verjaardag. Een indringend portret van een man die met het leven worstelt, maar ook van een heel gezin, waar de dood lange tijd boven hing als een donkere wolk. Wat beweegt iemand om zich van het leven te beroven? Had zijn dood voorkomen kunnen worden? Hoe vind je vrede met zijn besluit?

Personalia

 • Marten Toonder: De bovenboazen

Amateur graphic

 • Amateur Als Egbert onderhoudsmonteur van kopieerapparaten een oude passie oppakt ontdekt hij dat danzij de digitale mogelijkheden een wereld van spanning voor hem open gaat. Een doorgewinterde diva laat zich door hem fotograferen.

Nanuq

 • Pieter Poortere: Lam ‘LAM’ is een verwijzing naar het Lam Gods uit het overbekende werk ‘De aanbidding van het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eyck. Het Museum voor Schone Kunsten in Gent vroeg Pieter De Poortere om in zijn woordloze stijl een zoekprentenboek te maken naar aanleiding van de expo ‘Van Eyck, een optische revolutie’, maar dat tijdlozer was dan de expo zelf. Vandaar de keuze om zowel de ruime collectie van het MSK als de Stad Gent als decor aan bod te laten komen. Dit geeft het boek extra lagen en maakt het interessant als zoekprentenboek op lange termijn.
  In het boek ga je op zoek naar Lam, die uit het schilderij van het Lam Gods is gesprongen. Maar ook alle andere figuren van het schilderij zijn verdwenen. Suppoost Hubert ontdekt dit en zet een dolle achtervolging in, op een tocht door Gent die uiteindelijk zal eindigen in de Sint-Baafskathedraal, waar het originele schilderij kan bewonderd worden. Het jeugdboek bevat zoveel leuke details en humor dat het ook voor volwassen een fijne leeservaring oplevert.
  Samen met je (klein)kinderen Van Eyck en Gent ontdekken en elke keer weer opnieuw verbaasd zijn over nieuwe details die je vindt.

Hum

 • Torpedo 1936 1 (herdruk)

Sanoma

 • Donald Duck Thema pocket 40: Formule eend
 • Donald Duck Vrolijke Stripverhalen 35: De laatste lolbroek

 

 • Stripglossy 16