Nieuwe titels 4 maart

4 mrt 2020  ·

 

Dargaud

 • Op zoek naar de tijdvogel (cyclus 2) 6: Etien Dit is het zesde deel van de tweede cyclus die zich afspeelt voor de eerste cyclus ( deel 1-4) getekende door Loisel en Le Tendre. Er komt nog een deel 11 en een deel 12 en daarna nog een cyclus die zich zal vertellen wat er gebeurde na de eerste cyclus waarbij Loisel misschien zelf het tekenwerk zou kunnen verzorgen. Daar Loisel nogal streng is op de tekenaars en scenario is het niet altijd evident om deze reeks over te nemen. Dit ondervond ook David Etien ( De vier van Bakerstreet, Rommelgem). Hij wou dolgraag deze reeks verder tekenen en heeft hiervoor zelf gesolliciteerd bij Loisel die hem verwittigde van de hoge druk die op zijn schouders zou komen. Met Bragon had hij bijvoorbeeld een hele kluif om te voldoen aan de verwachtingen van Loisel. Ook heeft hij als jonge auteur natuurlijk niet de tijd om alles rustig af te werken, daar hebben Loisel en Le Tendre natuurlijk wel meer luxe. Ook zijn er nog de reeksen Rommelgem en De vier van Bakerstreet die hij verder moet afwerken. Dus de volgende twee delen komen eraan maar verwacht ze niet te snel. Maar ondertussen is er deel 6 die volgende trimester verschijnt en daar maken we kennis met KRYLL een nieuw personage vol mysteries. Er is tevens sprake van een verfilming door de Deen Anders Walter en het zou om een miniserie gaan in een 8 tal afleveringen maar of dit tot een goed einde zal komen weten ze nog niet…
 • Blueberry integraal 3 (herdruk)
 • Blueberry integraal 4 (herdruk)

Casterman

 • China Li 2: De eerbiedwaardige meneer Zhang Coming of age van een meisje dat vergokt wordt aan een machtige Chinese misdaadorganisatie. Sjanghai in de nadagen van de Franse koloniale tijd. Gloednieuwe reeks van het echtpaar Jean-François en Maryse Charles (De pioniers van de Nieuwe Wereld, India Dreams, Africa Dreams). Schilderachtig getekend en stevig historisch gedocumenteerd.
 • De killer staatszaken 1: Negatieve behandeling Aangeworven door de Franse geheime diensten, wordt de KILLER gedwongen zijn dienst te hervatten. Toen hij werd gekozen door de DGSE in Patagonië, had de moordenaar slechts twee opties. Volg de beweging of en om je huid te redden is vaak een compromis nodig. Een schuilplaats in Le Havre, een dynamische kantoor functie.. Maar de Franse stedelijke gemeenschapsdiensten bewijzen eindelijk ook dezelfde interventies te hebben die net zo gespierd zijn als die hij gebruikte om “op te ruimen” toen hij voor eigen rekening werkte.

Dupuis

 • Super Groom 1: Superheld tegen wil en dank Een ietwat verstofte avonturier op leeftijd verkleedt zich als superheld zoals je ze vaak in de Amerikaanse films ziet. Door omstandigheden zal hij die rol ook echt in de praktijk moeten brengen. Eens een held, altijd een held, Robbedoes!
 • Baard en kale 1: Waar is kiki gebleven Een briljant detectiveverhaal over de twee helden van Rosy en Tillieux. Humor die doet denken aan Léo Malet (Nestor Burma), meesterlijk in beeld gebracht door Blutch. Na een onderzoek van lange adem slagen Baard en Kale erin de gerenommeerde antiquair, Patrice Goret de Saint Guy, achter de tralies te krijgen. Hij was in het bezit van niet minder dan drieënzestig als gestolen opgegeven doeken van oude meesters. Wanneer de twee nadien hun roman over deze affaire gaan promoten, worden ze aangevallen door twee woestelingen. De eerste is een reus die hun de boodschap brengt dat Kiki, een van hun naaste vrienden, ontvoerd is. De tweede is de dochter van die verdachte antiquair. Zij probeert de boekhandel in brand te steken en Baard te doden! Haar vader is onschuldig en moest de werken verbergen in opdracht van een gevaarlijke crimineel, dat beweert ze toch. Baard en Kale weten dat de gevangenissen vol onschuldigen zitten, maar de antiquair lijkt hun toch schuldig. Hun uitgeefster, Maxine, ruikt echter geld en vraagt hun het onderzoek te heropenen. Kiki is nog steeds vermist en de twee raken erg ongerust: het toppunt voor twee schrijvers van hun kaliber. Het onderzoek begint in troebel water en leidt hen verder dan ze ooit hadden durven denken.
 • Natasja integraal 4
 • Slangengod 3: De mannen van Loki SC en HC
 • Lucky Luke (new look) 8: Phil ijzerdraad
 • Team Rafale 5: Black shark Voor onze hoofdpersonen begint de routine van bewakingsvluchten, een routine die snel wordt verstoord wanneer een krachtige radio en radar die opeens jammert alle patrouillevliegtuigen plotseling verblindt. En wanneer een Apache-helikopter wordt neergeschoten, is twijfel niet langer toegestaan: de G8 wordt aangevallen Spannende vliegtuigstrip met verhalen die dicht op de actualiteit zitten. Scenario van Frédéric Zumbiehl (Buck Danny Classic). Tekeningen van Loute (Alfa – Eerste wapenfeiten).

Lucky Comics

 • Lucky Luke 73: De legende van het westen (herdruk)

Glenat

 • Conan 5: Scharlaken citadel

Le Lombard

 • Green Class 2: De alfa Een verhaal over vriendschap in een wereld ergens tussen Alleen en The Walking Dead. Van de hand van David Tako, een ontdekking van Le Lombard door zijn tekeningen voor Inktober op zijn Instagram-account.
 • Dan Cooper Integraal 7

Ballon Comics

 • Jommeke 254: Paradijseiland in gevaar
 • Jommeke 226: Het luchtkasteel

Soul Food Comics

 • Alle dagen ui

De harmonie

 • Jeroom: Beerschot (herdruk)

Concertobooks

 • Charles Burns: Daedalus

Oogachtend

 • Uitzicht met kamer De jonge fotografiestudente Laura heeft in haar eerste week op kot in de hoofdstad niet bepaald te kampen met een gebrek aan aandacht. Huisgenoten en opdringerige ouderejaars slepen haar mee naar feestjes en op verkenning in de grote stad en er is ook nog de overbezorgde mama die elke dag belt. En wie is die man die haar voortdurend lijkt te achtervolgen? Als de nachten nu toch maar eens rust zouden brengen.