Vind de titel die je zoekt

Titel
Maand
Jaar
Laatste kans

CoverSerieNu ook de nieuwe titels van uitgeverij Daedalus en natuurlijk de nieuwe Asterix. Deze keer reizen ze naar bevroren steppen die zover reikt bedekt is met ijs waar het volk van de Sarmaten woont.  Heb gisteren het vaderland van de gebroeders Werner gelezen (opvolger van de reis van Marcel Grob die ook al erg goed was) historisch feiten, belangen tussen oost en west duitsland, voetbal, wk van 1974 wat wil je nog meer. Pakkende verhaal.

 

Asterix en de Griffioen

Bekijk in de webshop

Asterix, Obelix en Idefix zijn terug voor een 39e avontuur. Vergezeld door de beroemdste van de druïden, bereiden ze zich voor op een lange reis op zoek naar een vreemd en angstaanjagend wezen. Half adelaar, half leeuw, raadselachtig naar believen, de Griffioen zal het aanleiding zijn van deze geweldige reis! Wederom geproduceerd door het getalenteerde duo gevormd door Jean-Yves Ferri voor het scenario en Didier Conrad voor de illustraties, is er geen twijfel mogelijk dat dit nieuwe avontuur een epische zoektocht vol valkuilen zal bieden voor onze helden op zoek naar dit fantastische dier! Het duo, altijd hard aan het werk om nieuwe avonturen te bedenken, maakt deel uit van het fantastische universum gecreëerd door René Goscinny en Albert Uderzo.

 

De schouder van de meester
Samoerai 14

Bekijk in de webshop

Samoerai is weer van de partij met deel 14. "Prefectuur Yume. Op zijn zoektocht naar zijn verloofde, Sayuri, komt Takeo een oude man te hulp die wordt aangevallen door onbekenden. Uit dankbaarheid nodigt de oude man hem uit in zijn dorp. Wat in het begin nog een korte, ontspannende tussenstop lijkt, draait al snel uit op een nachtmerrie. Takeo ontdekt dat er een vreemde dreiging hangt boven dat schijnbaar vredevolle dorpje. Maar een samoerai laat zich niet zomaar bang maken.

 

De bouwers
Eternum 2

Bekijk in de webshop

Vervolg van de sf-trilogie door Jaouen Salaün en Christophe Bec. Deze laatste staat de laatste tijd wat meer met de voeten op de grond in plaats van te vertoeven in verre, buitenaardse werelden nu hij de scenarist is van zowel comebackavonturen van Bob Morane en Bruce J. Hawker.  De sarcofaag met subject Eva, de geheimzinnige, mensachtige alien, is naar de aarde overgebracht. Op hetzelfde moment stevenen vier kosmische stralen onweerstaanbaar op de aarde af. Een gevaar voor de mensheid, een gevaar voor de aarde? Iedereen houdt de adem in. Intussen heerst er chaos op de basis waar Eva wordt onderzocht, verkrachtingen en geweldplegingen zijn er schering en inslag. Is er nog een toekomst voor de mens? En waar ligt de oorsprong van de mensheid? Wat als de mens uit het heelal afkomstig is. 

 

De sterrenkoning
De duivelsprinsen

Bekijk in de webshop

In juni startte Daedalus met een heruitgave van de romanverstrippingen van Jack Vance' Tschai - De Waanzinnige Planeet als integrale bundels met extra dossiers. Dat was de voorbode van deze gloednieuwe reeks verstrippingen van de sf-romanreeks De Duivelsprinsen die Vance tussen 1964 en 1981 neerpende. Ook deze keer pakt Jean-David Morvan het aan door elk boek in twee delen te verstrippen, nu getekend door Paolo Traisci. Het eerste tweeluik is de bewerking van De Sterrenkoning. Vance schreef vijf boeken van De Duivelsprinsen over hoe Kirth Gersen wraak neemt op vijf aartsmisdadigers, de Duivelsprinsen, die in zijn jeugd zijn hele dorp hebben uitgemoord of in slavernij wegvoerden, met uitzondering van zijn grootvader en hemzelf. Er zullen dus tien strips moeten verschijnen om de volledige romanreeks op die manier te vertellen. "Kirth Gersen is op wraak belust. Toen hij amper negen was, werden zijn ouders vermoord. Hij is vastbesloten de moordenaars op te sporen. De verantwoordelijken zijn vijf Duivelsprinsen, die moeten en zullen boeten voor hun misdaad. Jarenlang heeft Kirth Gersen zijn geest en zijn lichaam voorbereid met dit doel voor ogen. Vandaag is Attel Malagate, bijgenaamd De Plaag, zijn eerste doelwit. Om zijn taak te volbrengen moet Kirth melkwegstelsels doorkruisen, obstakels uit de weg ruimen en hulp zoeken bij rechtvaardige lui."

 

Reinart van Morlange

Bekijk in de webshop

In het zog van de oeroude fabels van Jean de La Fontaine maakten de tekenaars Mathieu Moreau en Carmelo Zagaria en scenarist Maxe L’Hermenier dit prachtige one-shot over de vos Reinaert nu ja, een vos die eigenlijk van nature geen vos is. Deze strip is een bewerking van de roman van de inmiddels 73-jarige Alain Surget die zich heeft gespecialiseerd in kinder- en jeugdliteratuur. "Geweld, vernedering er is niets wat de graaf van Morlange uit de weg gaat. Hij gedraagt zich wreed tegenover zijn volk en zijn familie. Zijn geliefde, Mathilde, mag het kasteel niet verlaten en hij is verschrikkelijk jaloers op zijn buurman, die een oogje heeft op zijn Mathilde. Op een dag ontmoet hij een oude kluizenaar, die hem voorspelt dat hij bij volle maan telkens in een jonge vos zal veranderen als hij zijn gedrag niet aanpast… tot hij berouw toont! En zo geschiedt. Reinaert van Morlange is een goede jager, maar als Vos moet hij nog heel wat leren over de gevaren van het woud. Zo graaft hij telkens wat dieper in zijn eigen hart.

 

Schoot der aarde
Het venijn 3 sc

Bekijk in de webshop

Het Venijn, tekeningen én tekst door Astier die we bij ons kennen van het schitterende album Zo maak je fortuin in 1940 . Dit is zijn eerste Western maar belooft een topper te worden, alle ingrediënten die nodig zijn zitten in dit eerste album vervat: Intriges, spanning, actie, avontuur, wraak, mysteries, . Neem een grote dosis Blueberry, een beetje Comanche en wat Bouncer en je komt ongeveer in de sfeer van HET VENIJN. Het zal verschijnen in 5 delen en op de preview kun je de weg al zien dat Emily zal nemen naar New Haven. Haar reis is gekoppeld aan echt gebeurde verhalen in die tijd en dit maakt het ook zeer geloofwaardig. Emily het hoofdpersonage draagt een geheim verleden mee dat we aan de hand van flash-backs leren kennen. Emily ( geïnspireerd op het personage van Claudia Cardinale in de film “ Once upon a time in the West” is een sterk karakter die graag de geweren laat knallen en niet moet onderdoen voor de mannelijke cowboy’s maar anderzijds ook interesse heeft in literatuur. Dit maakt haar bijzonder boeiend. In de strip zit tevens haar schrift met leuke foto’s en details over de periode waarin de strip zicht afspeelt, namelijk de periode van Butch Cassidy en The Kid, de periode van de Pinkerton Agency ( Trouwens de 2 agenten die in de strip voorkomen hebben echt bestaan). Verschijnt in softcover en hardcover bij Daedalus. Astier Laurent kennen we ook van dit tweeluik Tussen 4 muren

 

De klopjacht 
Bablone 1 sc

Bekijk in de webshop

Max Ferlane staat bekend als de man die eender wie uit eender welke hopeloze situatie kan redden. Zo’n man krijgt, natuurlijk, heel wat aartsmoeilijke jobs aangeboden. Zo belandt Max moederziel alleen in de onherbergzame jungle, achternagezeten door een volledig leger verwikkeld in een missie die hij absoluut niet wilde aannemen, maar als er veel geld mee gemoeid is, heb je niet altijd een keuze

 

De vierde ruiter
De grote pest

Bekijk in de webshop

Een pandemie teistert het Europese vasteland... Hold your horses, dit tweeluik brengt ons terug naar de middeleeuwen toen de pest, de zwarte dood, lelijk huishield. Éric Stalner en zijn zoon Cédric Simon (een schuilnaam) maken een waanzinnig verhaal waarvan deel 1 al 128 pagina's telt. 

Baldus, een jonge Hospitaalbroeder, vaart op de Middellandse Zee, in de buurt van Rhodos, wanneer zijn schip een Byzantijnse galei op drift tegenkomt. Aan boord van de galei treffen de Hospitaalbroeders alleen maar lijken aan, aangetast door een mysterieuze kwaal: de pest. Net wanneer ze op het punt staan om naar hun schip terug te keren, verschijnt er op de brug van de galei een ruiter die zijn wapenbroeders in de pan hakt. Baldus is, als bij wonder, de enige overlevende van de aanval. Wat volgt is een waanzinnige achtervolgingsrace door Italië, dat wordt geteisterd door dat onbekende kwaad. Tijdens zijn vlucht verzinkt Baldus steeds dieper in zijn eigen waanzin, en maakt hij kennis met de waanzin van de mens."

 

Het vaderland van de gebroeders Werner

Bekijk in de webshop

Van dezelfde auteurs als het magistrale one-shot De Reis van Marcel Grob, eveneens uitgegeven door Daedalus, komt dit nieuwe one-shot. Deze keer leggen Sébastien Goethals en Philippe Collin de focus op de dertig naoorlogse jaren in Duitsland, geïnspireerd op waar gebeurde feiten. In het aansluitende dossier wordt uitgebreid stilgestaan bij de opdeling in West- en Oost-Duitsland... en voetbal. "Mei 1945. Tussen het smeulende puin in Berlijn kijken Konrad en Andreas Werner, twee Joodse weeskinderen, doodsbang toe hoe de Sovjets zegevierend de stad binnenrijden. Juni 1956. Om te ontsnappen aan een heropvoedingskamp gaan de twee broers bij de Stasi. Ze worden ‘hoeders van de wereldrevolutie’. Juni 1974. De BRD en de DDR nemen het tegen elkaar op tijdens de tiende wereldbeker voetbal, die in West- Duitsland wordt betwist. De Koude Oorlog wordt ‘uitgevochten’ in een voetbalwedstrijd. Erich Honecker, leider van de DDR, besluit de beste agenten van de Stasi in te schakelen om het team van de DDR de overwinning te bezorgen en de superioriteit van het socialistische regime tegenover het kapitalisme te bewijzen aan de hele wereld. De gebroeders Werner worden opgetrommeld..."

 

 

Prinses van de woestijn
Bloedkoninginnen

Bekijk in de webshop

De collectie Bloedkoninginnen wordt versterkt met een trilogie over niet één, maar meteen drie op macht en heerschappij beluste vrouwen. Het auteursduo Antonio Sarchione en Luca Blengino werkten al mee aan conceptreeksen als Casus, Zeven en De 7 Wonderen. En voor die Iuliae in de titel is er deze uitleg: Wie Rome zegt, zegt keizers. Maar het Romeinse Rijk heeft ook heel wat sterke vrouwen voortgebracht. In deze Bloedkoninginnen staan niet minder dan drie Iuliae in the spotlights. Ja, Iuliae in het Latijn, omdat zij de oermoeders zijn van het gens Iulia en geen Romeo in hun buurt laten. Zij zwaaien de plak, en zo blijft deze collectie garant staan voor sterke, machtsbeluste vrouwen die de hele wereld naar hun hand trachten te zetten.

 

Spanish circus
Winston Smith een leven met 4

Bekijk in de webshop

Deel 4 van de verstripte autobiografie van de Britse schrijver Winston Smith die in zes delen tegelijk een tijdperk schetst. Dover Winston Smith, Engels schrijver en journalist, wordt geboren in Dover in 1903. Hij komt om bij een ongeval in Frankrijk in 1984. Na zijn studies op Eton College vertrekt hij naar China waar de storm van de revolutie raast. Hij wordt een wapenbroeder van George Orwell aan het front van Aragon in Spanje, MI-6-agent tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het leven en het werk van Smith is doordrongen van de grote omwentelingen van de eerste helft van de twintigste eeuw. In het begin van de jaren 1950 verblijft hij in zuidelijk Afrika voor hij verhuist naar Californië, waar hij een Hollywoodscenarist wordt. Hij trekt zich begin jaren 1970 terug in de Franse Alpen. Daar verdwijnt hij in juni 1984, bij een wandeling. Smith laat een onafgewerkte autobiografie na waarin hij zich volledig blootgeeft. (Une VieGallimard, 1985). Christian Perrissin ontdekt die autobiografie bij een boekhandelaar, en raakt betoverd vanaf de eerste lezing. 

 

Het kind van het lot
Shaolin 1

Bekijk in de webshop

Shaolin is nieuw gebroed uit het brein van Jean-François Di Giorgio, die altijd wel een goede beurt maakt met de reeks SamoeraiLooky mag deze keer zijn brute kunsten botvieren in het gezelschap van de weesjongen Witte Wolk in drie afgemeten delen. Witte Wolk is geen shaolinleerling zoals de anderen. Hij werd als baby gevonden op de rug van een ronddolende jak, midden in de bergen. Meester Huo gaf hem onderdak, voedde hem op en trainde hem in een afgelegen klooster in de jungle. Wanneer een kostbaar voorwerp, waarop een duistere vloek rust, gestolen wordt, draagt Meester Huo Witte Wolk op om het terug te vinden. Witte Wolk trekt op avontuur buiten de muren van het klooster van de Drie Koninkrijken, nog niet beseffend dat hij is voorbestemd om de allerdapperste krijger van allemaal te worden.

 

 

De Santa fe trai
Dragonders van de grens sc

Bekijk in de webshop

Mei 1774. Miguel, een jonge cadet die nog maar net uit Europa is aangekomen, is een ‘Dragón de Cuera’, een van de beruchte Spaanse lansiers die de Noord-Amerikaanse grens bewaken. De lansiers vergezellen een konvooi van kolonisten en vee,wanneer ze door Apachen worden aangevallen. De Apachen ontvoeren zuster Madeleine, een non die samen met het konvooi op weg was naar Santa Fe. Miguel zet onmiddellijk de achtervolging in. Het is het begin van een inwijdingsavontuur voor de jongeman die in het hart van de strijd tussen de Spaanse cavalerie, Apachestammen en de Comanches belandt. De Spaanse scenarist, Gregorio Harriet, neemt de lezer mee op ontdekkingstocht naar het Nieuw-Spanje van de 18e eeuw. 

 

Tantalos en andere mythes over hoogmoed

Bekijk in de webshop

De wijsheid van mythes , de collectie van Luc Ferry, bundelt de grootste Griekse mythes in een reeks heerlijke strips, met telkens een uitgebreid achtergronddossier waarin hijzelf op zoek gaat naar de diepere betekenis van de mythe. In dit deel gaat hij dieper in op hoogmoed, een typische ondeugd ‘des mensen’. De Griekse mythes maken deel uit van ons collectief bewustzijn, maar wat zit er achter die hybris, die hoogmoed van Tantalos en wat is een tantaluskwelling.

 

Odissey
Androiden 8 sc

Bekijk in de webshop

Dit vervolg van het tweede seizoen van Androïden is geschreven door Jean-Charles Gaudin, met tekeningen van Federico Dallocchio – dat hij ervaring heeft met comics zie je in de actiescènes en de strakke pakken. Jean-Luc Istin heeft verklapt dat Androïden twaalf delen zal tellen, dus er staat ons nog veel moois te wachten. 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste titels en speciale uitgaven? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Bezoek en volg ons
De Noorman Stripboekhandel
Koningstraat 43a
6811 DH  Arnhem
Webshop
Betrouwbare betaling met iDeal Verzending zo snel mogelijk Makkelijk en snel bestellen zonder account
Bestellen
Staat jouw titel er niet tussen of is de titel te mooi om waar te zijn? Bel of mail voor meer info. winkel@denoormanstrips.nl 
026 - 442 09 09
Disclaimer
Alle prijzen, acties, aanbiedingen en andere vermeldingen zijn onder voorbehoud van typefouten. In geval van twijfel geldt te allen tijde het woord van Stripboekhandel de Noorman als bindend.
Algemene voorwaarden