Vind de titel die je zoekt

Titel
Maand
Jaar
Laatste kans

CoverSerieDeze week o.a trigie 4 integraal en Antananarivo nog niet gelezen maar ziet er mooi uit ook de Toren schept hoge verwachting. 

Trigie integraal 4

Bekijk in de webshop

Of het nu buitenaardse invasies zijn, een zwakzinnige dictator of het volbrengen van vijf onmogelijke opdrachten, iedere keer staat keizer Trigo voor een uitdaging omdat het voortbestaan van het Trigische rijk en soms zelfs de hele planeet Elekton op het spel staat. De opkomst en ondergang van het Keizerrijk Trigië is het avontuurlijke sciencefiction-epos van schrijver Michael Butterworth en tekenaar Don Lawrence, dat van 1968 tot 1977 in de bladen Sjors en Eppo werd voorgepubliceerd. In de jaren daarna verschenen er diverse albums, waarin de verhalen al dan niet in hun oorspronkelijke volgorde werden herdrukt. Dit is het vierde deel van een nieuwe complete heruitgave. In dit album zijn, naast een uitgebreid ‘making off’ dossier, ook de verhalen Strijd om de macht, De rode dood, De valse keizer, De vijf opdrachten van Trigo en Dreiging uit het heelal opgenomen. Deze uitgave werd gereproduceerd vanaf de originele schilderijen, drukfilms en publicaties uit de jaren 60-70. Don Lawrence werd in een klap wereldberoemd met De opkomst en ondergang van het Keizerrijk Trigië. Het was zijn eerste grote strip die hij in kleur schilderde en de opmaat naar de reeks Storm, die hij vanaf 1975 voor het stripblad Eppo maakte. Zijn gedetailleerde tekeningen, uitgevoerd in zijn eigen onge venaarde stijl, spreken nog steeds tot de verbeelding. Het expressieve kleurgebruik, gecombineerd met een groot gevoel voor sfeer en effect, maakte Don Lawrence tot een icoon binnen de stripwereld.

 

Shannon
Magiers 5 sc

Bekijk in de webshop

Shannon moet haar stad beschermen, maar dat dreigt moeilijk te worden wanneer een paar spelende kinderen een holte ontdekken in de kelder van een huis, erdoor worden opgeslokt en weer uitgespuwd. Vanaf dat moment zijn ze anders. En dan overlijdt de archiefmeester op mysterieuze wijze. Een natuurlijke dood? Vast niet. Shannon gaat op onderzoek uit en alle aanwijzingen leiden naar een vreemd wezen, een wezen met een dreigende naam: Iris’aa. In deel 5 komen we dezelfde hoofdpersonages tegen als in deel 1 Een reeks over Magiërs was precies wat er ontbrak in de landen van Arran, de magiërs zijn sprankelend, en anders en je voelt dat er onder de oppervlakte iets broeit.

 

Eva
Eternum 3

Bekijk in de webshop

De aarde wordt bedreigd door een bundel apocalyptische stralen. De Meester-soeverein en Julian Siderow, hoofd van het Consortium, trachten een oplossing te vinden om de mensheid te redden. Al snel beseffen ze dat Adam Sanders hun enige hoop is... hij wordt namelijk onweerstaanbaar door Eva aangetrokken, en is tegelijk bestand tegen haar verwoestende invloed.Christophe Bec is dé grootmeester van de sciencefiction, en dat bewijst hij opnieuw met EternumEternum is een vernuftig opgebouwd verhaal dat met Eva terugkeert naar het mysterie van het ontstaan van de mensheid. De tekeningen van Jaouen Salaün zijn flitsend als een straalmotor en hij slaagt er meesterlijk in de geheimzinnigheid van het scenario te laten doorschijnen in zijn tekeningen.

 

Dunnrak 
Orks en Goblins 10

Bekijk in de webshop

Tijdens het vissen op het meer vist een jonge ork, Dunnrak, op een dag een hanger op, versierd met een fraaie steen. Wanneer plots de naam van zijn broer op de steen staat gegrift, maakt Dunnrak zich geen zorgen tot zijn broer later die dag sterft en zijn naam nadien verdwijnt. Het fenomeen doet zich al snel nog eens voor, en telkens er een naam verschijnt in de steen, sterft die persoon ook. Is Dunnrak gek aan het worden? Bezit de steen voorspellende gaven? En waarom is hij de enige die de gegrifte namen kan lezen?

 

De zomer kleurt rood
Moeder Amerika 3

Bekijk in de webshop

In danteske omstandigheden vluchten Max, Tina en Julien weg uit Mexico, in het gezelschap van Clarence, om in juni 1919 in Chicago te belanden. Chicago is op dat moment het brandpunt van alle onrust die in de Amerikaanse samenleving heerst. Alle ingrediënten voor een sociale explosie zijn er aanwezig. En Max en zijn vrienden willen maar wat graag de lonten in het kruitvat zijn.  Tweede cyclus van Moeder Oorlog In dit derde deel komt de revolutie tot een kookpunt en barst de hel los. Een schitterend tijdsdocument dat je meeneemt naar de kiemen van de revolutie Als de revolutie ophoudt aan de grenzen, is ze al dood voor ze is begonnen! Deze nieuwe vierdelige saga, die de jaren twintig verkent, eerst in Mexico en daarna in de Verenigde Staten, is in zekere zin niet het vervolg, maar de stralende uitbreiding van Moeder Oorlog.

 

De toren 1

Bekijk in de webshop

Brussel, 2072. Dertig jaar geleden is de wereld zoals wij hem kennen geëindigd. Een bacterie heeft zowat de hele bevolking weggevaagd en er wonen nog 2746 mensen op onze planeet. Ze leven opgepropt in een reusachtige toren, beschermd tegen de dood door dubbel glas. Hun leider is een bijzondere AI die Newton heet. Samen vormen ze de Verenigde Staten van Europa, die bestaan uit de ouden” en de “intra’s. De ouden hebben de wereld van vroeger nog gekend, zij herinneren zich de tijd waarin de lucht nog leefbaar was. De intra’s zijn geboren in de toren, ze volgen de regels en de leefwereld van de ouden, maar de laatste tijd groeit de onrust… 

 

Dezelfde wreedheid 
De vijf rijken 4 sc

Bekijk in de webshop

De jonge koning Mederion en Terys, zijn Omber, worden duchtig op de proef gesteld door de opstand van de leeuwen. Maar zij staan voor een nieuwe tijd, waarin geen ruimte meer is voor rivaliteit tussen rassen. Voor de activistische studenten die de monarchie willen omverwerpen, is dit een gouden kans om de samenleving te veranderen. Die problematiek laat de gijzelaars koud, zij voeren eindelijk hun ontsnappingsplan uit. Terwijl er op afgelegen eilanden strijd wordt geleverd om Astrelia terug te vinden, maakt de stad der katachtigen zich op om, nog maar eens, op zijn grondvesten te daveren.

 

Habner
De meester inquisiteurs 10

Bekijk in de webshop

Habner en Akyleen komen aan in de havenstad Karnak. In opdracht van rechter Adraël moeten ze, op terugweg van hun missie, een aantal boeken ophalen. In de bibliotheek maken ze kennis met Aliënor van Lekyar. Ze weten op dat moment nog niet dat ze een werk in haar bezit heeft dat van levensbelang is voor het voortbestaan van de Orde, de Bakal-Efraïm. Iedereen wil het legendarische boek in handen proberen te krijgen, en onze helden raken betrokken bij een razende wedloop. Meester-Inquisiteurs is een concept-reeks van Jean-Luc Istin, waarin een Orde Meester-Inquisiteurs met magische krachten strijd voor de vrede, na jaren van bloedige oorlog in Oscitanië. Maar ook de krachten van het kwaad zijn niet te onderschatten.

 

Antananarivo

Bekijk in de webshop

Een poëtische roadmovie over vriendschap en het verlangen naar vrijheid. Na een leven gekenmerkt door orde en voorzichtigheid, vertrekt een gepensioneerde notaris voor het eerst in zijn bestaan op avontuur. Een klein avontuur, maar voor hem een ware odyssee. Zo snel als zijn oude knoken hem kunnen dragen, gaat hij op zoek naar een hypothetische erfgenaam, aan het stuur van een coupé die de hele tijd in de garage heeft gestaan. Samen met een eigenaardige passagier ontdekt hij dat het nooit te laat is om bij te leren over anderen en over jezelf. Een scenario van Mark Eacersall, met sfeervolle tekeningen van Sylvain Vallée, die de klare lijn op een moderne manier hanteert Thema: het is nooit te laat voor een groot avontuur! 

 

Van zand tot vuur 1942

Bekijk in de webshop

1 juli 1942. De ‘Desert War’ woedt in alle hevigheid. Op 20 juni hebben de Italo-Duitse troepen van maarschalk Rommel het Britse Achtste Leger verslagen bij Tobroek. Na een roemloze aftocht door Libië en Egypte graven de Engelsen zich in achter een haastig opgezette verdedigingslinie tussen El Alamein in het noorden en de Qattarawoestijn in het zuiden. Generaal Auchinleck, commandant van het Achtste Leger, staat er slecht voor. Rommel staat gekend als een hardnekkig en moedig tegenstander, terwijl het moraal bij zijn troepen erg laag staat. Auchinleck verwacht dat ‘de Woestijnvos’ van zijn overwinning gebruik zal maken om zijn linie te doorbreken.

 

Het verontrustende refrein

Bekijk in de webshop

Céleste maakt kennis met Harmonie, een danseres van wie de carrière plots is geëindigd door een ongeluk. Harmonie gelooft heel erg in het jonge meisje en besluit haar te begeleiden. Céleste bewondert Harmonie en is in de wolken, maar zijn Harmonies bedoelingen wel oprecht en onzelfzuchtig? 

 

Donald Duck Club 7

Bekijk in de webshop

In Club Donald Duck maak je kennis met de jonge Donald Duck en lees je alles over zijn avonturen op school. Het staat vol met grappige verhalen van Donald Duck als puber, het mooiste meisje van de DOINK school; Katrien en natuurlijk alle andere Disney vrienden zoals Mickey, Goofy en Willie Wortel.

 

Victor Hubinon Une vie en Dessins

Bekijk in de webshop

Het beste van Hubinon over Buck Danny en Roodbaard in een exclusieve (Franstalige) uitgave. Veel origineel en nog nooit uitgegeven tekenwerk.

 

In voor en tegenspoed
Schatjes 4

Bekijk in de webshop

Dat vrouwen van Venus komen en mannen van Mars, is een onuitputtelijke bron van humor. Verraad in het Koninkrijk der Eeuwige Singles: Arthur en Clara’s beste vrienden gaan trouwen. Althans, dat is de ­bedoeling. Van losbandige vrijgezellenfeesten tot ­verscheurde ­kledingstukken en gespannen kuisheidsgeloften. De ­voorbereidingen op het huwelijk verandert in een regelrechte nachtmerrie. 

 

Donald Duck de verloren schat

Bekijk in de webshop

Donald en de neefjes gaan met elkaar een spannende strijd aan om de verloren schat van Cornelis Prul te vinden. Wie heeft het eerst goud in handen?

 

Donald Duck het verloren geluk

Bekijk in de webshop

 

 

De groene hel

Bekijk in de webshop

Welkom in de groene hel van de goudhandel. Aan het eind van zijn gezinsvakantie besluit Gil Saint- André op bezoek te gaan bij een oude kennis. Met zijn ULM volgt hij de oevers van de Amazone wanneer hij plots een prauw ziet met goudzoekers die kinderen gebruiken voor hun handeltje. Verontrust door de onverschilligheid van de ordediensten besluit hij zelf op onderzoek uit te trekken. Al snel krijgt hij de hulp van Laura, een lerares die zich ongerust maakt over de verdwijning van een paar van haar leerlingen. Samen raken ze verstrikt in een onguur netwerk. 

 

Tokyo A-Bom

Bekijk in de webshop

September 1945. Japan is klaar voor de ultieme strijd, met de hulp van de Duitsers, die in het geheim Wunderwaffen naar het oosten verschepen om de B-29’s te verrassen die de Japanse steden bombarderen. Alles wijst in de richting van een extreem krachtige, nieuwe bom die het Rijk van de Rijzende Zon zal treffen. Maar op het moment dat Enola Gay nadert, met haar helse lading, duikt er een zwerm Japanse Lippisch P13a’s op. Na de vernietigende aanval op Hiroshima besluit Truman om de A-bom niet in Europa in te zetten. Een onrustwekkend verschijnsel in de buurt van Wewelsburg, twee jaar later, verandert de zaak. En in het Witte Huis denkt president Truman terug aan de vuurzomer van 1945, terwijl de haviken in zijn entourage het vervolg al voorbereiden.

 

Dagboek van een Noob / krijger 3

Bekijk in de webshop

Minus de dorpeling, Blurp de zombie en Magriet de krijgster gaan op zoek naar het portaal om de strijd aan te binden met de verschrikkelijke Enderdraak! Alberic de woeste krijger is stomverbaasd! Waarom werkt Magriet samen met een zombie?! Samen met zijn jonge leerling, Bagel, doet hij er alles aan om hun plannen in de war te sturen. 

 

Witte hel van Leningrad
Frontlines

Bekijk in de webshop

1936. De Olympische spelen van Berlijn. Vier mannen en twee vrouwen van verschillende nationaliteiten bezegelen hun vriendschap op de tonen van Lili Marleen, een lied dat later zal uitgroeien tot een oorlogsklassieker. Het lied vertelt de geschiedenis van het Duitse volk en zal zich, net zoals onze zes helden en de oorlog die hun leven ondersteboven zal halen, niet door grenzen laten tegenhouden. Zo start een reeks gebeurtenissen waarin liefde, vriendschap en strijd de rode draad vormen.

 

30 rockgedichten
Erik Kriek

Bekijk in de webshop

In Bambalam neemt Jaap Boots de lezer mee op een opwindende poëtische trip langs zijn rock-’n-roll-dromen, -fantasieën en -ontmoetingen. In toegankelijke gedichten en met soepele stijl laat hij zien hoe artiesten als Jerry Lee Lewis, Tom Waits, Martha Reeves, Nick Cave, David Bowie, Iggy Pop en Bruce Springsteen maar ook bands als Echo & The Bunnymen, The Smiths, Oasis en AC/DC de soundtrack van zijn leven vormen. Mede door de illustraties van Erik Kriek is Bambalam een zinderende bundel geworden, waar pop, rock- én stripliefhebbers hun helden en soms ook zichzelf- in zullen herkennen.

 

Retraite

Bekijk in de webshop

Een oudje van Hanco Kolk. Ik ben momenteel behoorlijk fucked up en ga daar nu wat over tekenen. Het moet de beste verhandeling worden over fucked-upness ooit gemaakt. Uiteraard. Ik ben nog niet ingestort want ik had nog wat deadlines. Maar het zal de beste instorting ooit worden. 

 

Elly de olifant mama waar ben je?

Bekijk in de webshop

Wanneer Elly de olifant een mooie vlinder ziet gaat ze er achteraan. Dan vliegt de vlinder weg en is Elly haar moeder kwijt. Niemand heeft haar gezien… of misschien toch wel? 

 

Muiterij in Etaples
Charley`s oorlog

Bekijk in de webshop

In 1916 liegt Charley Bourne over zijn leeftijd om dienst te kunnen nemen. Hij belandt op de slagvelden van Frankrijk, vlak voor het begin van de Slag aan de Somme. In de loopgraven ervaart hij dat de werkelijkheid een stuk grimmiger is dan gedacht. De Engelsen vechten niet alleen tegen het Duitse leger, maar ook tegen het weer, de modder, dodelijke technologie, stugge tradities en ouderwetse bevelvoering. Charley's oorlog is een klassieker in de Britse stripgeschiedenis, ‘the greatest British war comic strip ever created’. Nauwkeurig gedocumenteerd door de ervaren Pat Mills (scenario) en minutieus in beeld gebracht door stripveteraan Joe Colquhoun (tekeningen). 

 

Raadsels buitenhuis
Baard en Kale 9

Bekijk in de webshop

Dit deel 9 van de Complete Baard en Kale bevat een drietal verhalen die van groot belang zijn binnen deze reeks, aangezien Avontuur in Burma het laatste door Tillieux solo geschreven verhaal was, en de twee andere verhalen, De laatste stunt en De bivakmutsen, door Tillieux en Stephen Desberg sámen tot stand zijn gebracht. Hierna zal Stephen Desberg, deels noodgedwongen vanwege het overlijden van Tillieux, de reeks zelfstandig voortzetten. Desberg zal ook Stomp weer voor het voetlicht halen, die door Maurice Tillieux niet in de verhalen gebruikt werd. De verhalen in deze bundel verschenen in de periode 1977-1978. 

 

Zwart wit 2

Bekijk in de webshop

Extra dik nummer met oa Fons van Woerkom, Silvio Cadelo, HD Vos, Muurbloemen, Arthur Rackman, Hermann Paul, Albert HAHN, David Levine, Peter Van Straaten, Lucebert, Hannes Binder

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste titels en speciale uitgaven? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Bezoek en volg ons
De Noorman Stripboekhandel
Koningstraat 43a
6811 DH  Arnhem
Webshop
Betrouwbare betaling met iDeal Verzending zo snel mogelijk Makkelijk en snel bestellen zonder account
Bestellen
Staat jouw titel er niet tussen of is de titel te mooi om waar te zijn? Bel of mail voor meer info. winkel@denoormanstrips.nl 
026 - 442 09 09
Disclaimer
Alle prijzen, acties, aanbiedingen en andere vermeldingen zijn onder voorbehoud van typefouten. In geval van twijfel geldt te allen tijde het woord van Stripboekhandel de Noorman als bindend.
Algemene voorwaarden